Jätehuolto

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Asuminen / Jätehuolto

PIELAVEDELLE AVATAAN JÄTEASEMA PE 2.12.2016

Muutoksia mm. vaarallisten jätteiden, sähkölaitteiden ja

metalliromujen keräyksiin.

 

Ylä-Savon Jätehuolto Oy avaa jäteaseman Pielavedelle pe 2.12.2016.

 • Jäteasema sijaitsee osoitteessa Oikopolku 5 (Pielaveden kunnanvaraston edessä).

 • Jäteasemalla on pe 2.12.2016 alkaen vastaanotto kotitalouksien vaarallisille jätteille,sähkölaitteille, suurille metalliromuille ja painekyllästetylle puujätteelle ke klo 15.00 - 18.00 ja pe klo 9.00 - 12.00.

 • RINKI Oy:n ekopiste paperille, kartonki- ja lasipakkauksille, pienmetallille ja käyttö-kelpoisille tekstiileille on käytössä joka päivä klo 21.00 asti.

   

  Eli nyt asiakkaat voivat tuoda samassa kuormassa samalla kertaa useampiakin lajiteltuja jätejakeita samaan paikkaan. Asemalla ei oteta vastaan sekajätteitä. Muina aikoina jättei-den tuominen paikalle on kielletty.

   

  Jäteaseman avaaminen aiheuttaa seuraavat muutokset: 

 • Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden autokeräys Pielaveden linja-autoaseman edessä loppuu joulukuun alusta alkaen. Keräys siirtyy jäteasemalle. Viimeinen autokeräys linja-autoaseman pihassa on ke 30.11.2016 klo 15.00 - 18.00.

 • Suurten metalliromujen keräyslava siirtyy 2.12.2016 alkaen jäteaseman aidan sisäpuolelle ja metalliromua voi tuoda jatkossa vain aseman aukioloaikoina

  ke klo 15.00 - 18.00 ja pe klo 9.00 - 12.00. Pielaveden kunnan varikkoalueelle ei jää minkään jätteen vastaanottoa.

   

  Ylä-Savon Jätehuolto Oy on perustanut parin viime vuoden aikana vastaavanlaiset jäte-asemat jo Kiuruvedelle, Varpaisjärvelle ja Vieremälle. Iisalmessa toimii Ylä-Savon jätekes-kus. Tarkoituksena on, että lähivuosina jokaisessa Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toimialueen kunnassa on jäteasema.

   

  Kiristyvät lajitteluvelvoitteet, biohajoavan jätteen kaatopaikkakielto ja sekajätteiden toimit-taminen polttoon asettavat omat ja uudet vaatimuksensa jätteiden keräykselle ja lajittelulle Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n omistajakuntien alueella. Jäteasemalla pyritään tarjoamaan paremmat lajittelumahdollisuudet alueen asukkaille.

   

  Lisätietoja:

  Mika Jauhiainen

  neuvoja

  Ylä-Savon Jätehuolto Oy

  p. 040 527 3014
  mika.jauhiainen(at)ylasavonjatehuolto.fi

Maa-ainekset sekä risut ja pensaiden leikkuujätteet

Puhtaita maa-aineksia sekä risuja ja pensaiden leikkuujätteitä otetaan vastaan kunnan maankaatopaikalle, joka sijaitsee osoitteessa Maaningantie 96 (ampumaradalle menevän tien varressa). Maankaatopaikka on suljettu puomilla ja sen käytöstä on sovittava etukäteen etumies Arto Ikäheimon (kts. yhteystiedot) tai päivystävän talonmiehen kanssa (puh. 0400 263 000).

Toiminnassa olevat ekopisteet hyötyjätteiden kierrätystä varten löytyy alla olevasta linkistä.


Yhteystiedot

Arto Ikäheimo, palveluesimies
040 503 8325
arto.ikaheimo@pielavesi.fi

Pielaveden kunta / Kunnan varikko
PL 27
72401 Pielavesi
Käyntiosoite: Oikopolku 6

Sijaintikartta