Lomituspalvelut

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Elinkeinot, Työ ja Yrittäminen / Maatalouspalvelut / Lomituspalvelut

Sydän-Savon lomituspalvelu

Lomituspalveluiden tarkoitus on turvata maatalousyrityksen keskeytymätön toiminta yrittäjän lomaajaksi. MYEL-vakuutetuilla kotieläinyrittäjillä on oikeus 26 maksuttomaan vuosilomapäivään. Lisäksi lomitusjärjestelmä auttaa viljelijää tapaturma- ja sairaustapauksissa mikäli yrittäjä ei pysty huolehtimaan maatilan töistä.

Kuopion kaupungin hallinnoima Sydän-Savon lomituspalvelu järjestää lomituspalveluja 14 kunnan jakaupungin alueella: Heinävesi, Kaavi, Keitele, Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara,Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vesanto.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa lomituspalvelujen johtamisesta, ohjauksesta ja valvonnasta. Valtakunnallisesti lomituksen toimeenpanovastuu on Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melalla. Mela vastaa lomituksen järjestämisestä kuntien paikallisyksikköjen kanssa. Suomessa toimii 45 lomituksen paikallisyksikköä, joista maatalousyrittäjät hakevat lomituspalveluita. Lomittajan ammatissa työskentelee vaki-tuisesti runsaat 4 000 henkilöä.

Asiakaspalveluajat

Lomituspalvelussa palvelemme puhelimitse seuraavina aikoina:

arkisin klo 9:00 – 11:00 ja 12:00 – 15:00

Muina aikoina soittaessasi, ole hyvä ja kuuntele vastaajassa oleva viesti sekä toimi vastaajan ohjeen mukaisesti, kiitos!

Ajankohtaisista asioista Sydän-Savon lomituspalvelu ilmoittaa facebook-sivullaan.

 

Liitteet
Nimi Lisätty
Lomituspalvelu_esite.pdf (445,1 kB) 22.4.2015 8:40