Suojala

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Matkailu / Nähtävyydet ja käyntikohteet / Suojala

Viihtyisä ja akustiikaltaan hyvä noin 300 hengen kokoontumistila Pielaveden keskustassa, osoitteessa Puistotie 8.
Suojalan salia keittiö- ja ravintolatiloineen yhdessä ja erikseen vuokrataan yksityisille ja yhteisöille jossa voi pitää
* kokouksia, konsertteja
* elokuvaesityksiä, teatterieesityksiä, tanssia
* perhejuhlia; häät, syntymäpäivät, hautajaiset,

Juhliin saatavissa myös pitopalvelu!
Tiedustelut ja varaukset:
Ryhmille kahvi/ruoka tilauksesta, p. 0400 719216.

Suojalan puhelinnumero 040 5152853.
Salissa on laite myös heikkokuuloisia varten.

Rakennuksen yläkerrassa on myös kaksi vuokra-asuntoa.

Yhteystietoja
Puheenjohtaja Matti Rönkkö 0500218166
Varapuheenjohtaja Toini Saksman 0400719216


Tanssit Eve Komulainen 040 7794 054

Vapaita lauantaita käytettävissä, kysy ja varaa.
 
 
Liity Pielavesi-Seura ry:n jäseneksi. 
Jäsenmaksu 15 euroa/henkilö.
Tilinro FI19 5342 0120 0153 89
 Suojala - perinteikäs kokoontumispaikka

Suojala on Pielaveden kirkonkylän kyläkuvaan oleellisesti kuuluva komea talo, jolla on sekä kulttuuri- että rakennushistoriallista arvoa.
Peruskorjattu rakennus palvelee viihtyisänä ja akustiikaltaan hyvänä kokoontumispaikkana niin paikkakuntalaisia kuin täällä vieraileviakin.
Juhlasaliin ja siihen välittömästi liittyvään ravintolaosaan mahtuu noin 300 henkeä.

Suojala rakennettiin alun perin VPK:n taloksi 1900-luvun alussa. Talo rakennettiin silloin hirrestä. Samat seinärakenteet ovat yhä tallella talon eteläpäädyssä keittiö- ja eteistilojen osalta.

1927 perustettu Suojala Oy osti rakennuksen ja laajensi sen vuonna 1928 suunnilleen nykyiseen asuunsa arkkitehti Eino Pitkäsen laatimien suunnitelmien mukaisesti. Laajennusosa käsitti lautarakenteisen salin näyttämöineen. Yläkertaan tehtiin vahtimestarin asunto ja toimistotiloja.

Suojeluskunta käytti taloa jo sen palokuntalaona ollessa, mutta siitä tulikin talon pääkäyttäjä laajennuksen jälkeen. Suojeluskuntajärjestön lakkautuksen jälkeen Suojala myytiin 1944 Pielaveden Hevosystäväinseuralle ja vuonna 1958 Pielaveden VPK:lle, Pielaveden Palloseuralle ja Pielaveden Sammolle. Vuonna 1959 Suojala siirtyi kokonaan Pielaveden Sammon omistukseen. Talo peruskorjattiin vuonna1960 ja salia laajennettiin 1967 tekemällä lisäsiipi urheilukentän puolelle. Vuonna 1977 Suojala siirtyi Kiinteistö Oy Suojaniemen omistukseen. Kiinteistöyhtiöllä ei ollut taloudellisia edellytyksiä jo pahoin rapistuneen talon korjaukseen, niin yhtiö lahjoitti talon vuonna 1992 Pielavesi-Seuralle. Seura käynnisti talon peruskorjaustyön vuonna 1993.
Arkkitehti Hannu Puurusen laatimien peruskorjaussuunnitelmien mukaisesti Suojala on palautettu mahdollisimman lähelle vuonna 1928 syntynyttä asua.
Peruskorjauksen on mahdollistanut opetus- ja työvoimaministeriöltä saadut avustukset, yksityisten ja yhteisöjen lahjoitukset sekä Pielaveden kunnan tuki.

Pielavesi-Seura toivoo, että talo voisi olla kaikkien pielaveteläisten sekä heidän vieraidensa yhteinen kokoontumispaikka niin tämän päivän kuin myös tulevaisuuden kuntalaisia yhdistävä paikka.

Tervetuloa viihtymään Suojalaan.