Yhdistyspalvelut

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Sivistyspalvelut / Kulttuuri ja museo / Yhdistyspalvelut

Neuvoja yhdistyksen oman toiminnan kehittämiseen

Laaja sivusto yhdistystoiminnan kehittämiseen
Jelli.fi

Yhdistysopas
Maaseutupolitiikka.fi -sivu

Hyvää hallintoa
Yhdistystieto.fi

Neuvoja talouden asioissa onnistumiseen
Kansalaisareena.fi

Yhdistys projektin vetäjänä
Mielenterveysseura.fi

 

Luvat, vakuutukset, riskien hallinta

Huomioi riskit, varmista että yhdistyksen vakuutukset ovat kunnossa
Mielenterveysseura.fi
Suomalaisen urheilun ja liikunnan tietoportaali - Sport.fi

Jos järjestät tapahtumaa, ole tietoinen vastuistasi ja lupakäytännöistä

http://www.lahtiregion.fi/filebank/427-Turvallisuus-_ja_pelastussuunnitelma_ea.pdf

 

Tekijänoikeuskorvaukset tutuksi

Teosto on musiikintekijöiden järjestö, joka edustaa 28 000:ta kotimaista ja lähes kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikinkustantajaa. Teosto kerää ja tilittää musiikintekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa käytöstä. Luvan hakeminen Pääset täyttämään lupahakemusta tästä sekä tästä.
Teosto
Yksittäiset tapahtumat
Pienlupa

Kopiosto on esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä. Jäsenjärjestöjensä kautta Kopiostolla on valtakirja yli 50 000 suomalaiselta oikeudenomistajalta. Kopiosto edustaa ulkomaisten sisarjärjestöjensä kanssa tehtyjen vastavuoroisuussopimusten nojalla myös ulkomaisia luovan toimialan oikeudenomistajia.
Kopiosto

 

Yhdistyksenne netissä, ehdotuksia toimintamalleiksi

Sähköposti / Sähköinen arkisto:Yhdistyksellä on hyvä olla osoite muodossa yhdistyksennimi@gmail.com (gmail tai jokin muu laadukas, ilmainen sähköpostipalvelu). Tämä osoite muodostaa ajan mittaan yhdistyksen sähköisen arkiston kirjeenvaihdon, päätösasiakirjojen, valokuvien, hakemusasiakirjojen ym. suhteen. Osoitteella voi yhdistyksessä olla käyttöoikeus esim. koko hallituksella tai muutamalla vastuuhenkilöllä. On tärkeää ettei työ jää vain yhden henkilön vastuulle. Samoin tämän kaltaisella osoitteella vältetään yksittäisten henkilöiden yhteystietojen käyttö julkisina osoitteina.

Tiedot ajan tasalle rekistereihin:
http://yhdistystieto.fi/ Tällä sivustolla yhdistys voi tiedottaa toiminnastaan, sekä ohjaamaan toiminnasta kiinnostuneet ottamaan yhteyttä. Rekisteristä voi nähdä myös yhdistyksen perustiedot.

Nettisivujen sijaan esimerkiksi julkinen facebook sivu: Yhdistyksellä voi maksullisten nettisivujen sijaan olla yhdistyksen julkinen facebook -sivu. Jokaisella yhdistyksellä on oma tapansa toimia ja omaa ilmettään voi välittää tällä alustalla hyvin joustavasti yhdistyksen omien linjausten mukaan.