Toimeentulotuki 1.1.2017

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Sosiaalipalvelut / Perhepalvelut / Toimeentulotuki / Toimeentulotuki 1.1.2017

Kela ja Kuntaliitto tiedottavat 5.9.2016

Miten toimeentulotuki muuttuu vuonna 2017?

 Perustoimeentulotuki siirtyy koko maassa kunnilta Kelan tehtäväksi 1.1.2017. Kela.fi/toimeentulotuki tarjoaa vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikä toimeentulotuessa muuttuu? Miten asiakkaiden kannattaa toimia loppuvuoden 2016 aikana? Miten tukea haetaan vuonna 2017? Toimeentulotuen uudistukseen liittyy monia kysymyksiä, joihin tarjotaan nyt vastauksia sivulla www.kela.fi/toimeentulotuki.

Sivulla on julkaistu myös lyhyt video, jossa käydään läpi muutoksen pääkohdat.

Toimeentulotuen kela.fi-sivujen täysi sisältö ja Kysy Kelasta -palsta avataan marraskuun lopulla. Lisäksi Kelan puhelinpalveluun avataan toimeentulotuen palvelunumero loppuvuodesta 2016. Myös kuntien sosiaalitoimet antavat uudistuksesta lisätietoa.

Ensi vuonna toimeentulotuen voi hakea verkossa koko maassa. Vuoden 2016 loppuun saakka toimeentulotuen hakija voi hoitaa kaikki toimeentulotukiasiansa kunnan sosiaalitoimistossa.

Vuoden 2017 alussa

perustoimeentulotuki siirtyy kunnilta Kelan tehtäväksi. Kunnan sosiaalitoimi voi myöntää edelleen täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea. Toimeentulotuen myöntämisperusteet eivät muutu uudistuksen yhteydessä.

Tammikuun 2017

toimeentulotukea voi hakea Kelasta joulukuusta 2016 alkaen. Tuen voi hakea verkossa www.kela.fi/asiointi. Myös liitteet voi toimittaa verkossa. Tukea on mahdollista hakea myös paperilomakkeella tai suullisesti. Asiakkaat voivat asioida missä tahansa Kelan toimistossa. Kelaan voi myös varata ajan.

Lisätietoa uudistuksesta on saatavilla myös Kuntaliiton sivuilla.

Kelan tiedote: https://youtu.be/W-MHM-opgXI