Maasto- ja veneliikenne

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Tekniset palvelut / Ympäristö ja luonto / Maasto- ja veneliikenne

Maasto- ja veneliikennelainsäädännön tarkoituksena on ehkäistä haittoja, joita aiheutuu moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttämisestä maastossa, moottorikelkkailureitillä ja vesiliikenteessä, sekä edistää liikenneturvallisuutta ja vesiliikenteen turvallisuutta. Ympäristönsuojelun tehtäviin kuuluu maasto- ja veneliikennelainsäädännön valvonta sekä laeissa mainittujen lupahakemusten käsittely.

Moottorikelkkareitin perustamiseksi on laadittava reittisuunnitelma, jonka hyväksymisestä päättää ympäristölautakunta.

Moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla tapahtuvaan kilpailujen ja harjoitusten toistuvaan tai pysyvään järjestämiseen samassa maastossa on haettava ympäristölautakunnan lupa. Lupa on haettava myös yksittäisen tapahtuman järjestämiseen, jos tapahtumasta on odotettavissa huomattavia haittoja luonnolle, ympäristölle tai muille tahoille.

Moottorikäyttöisellä vesikulkuneuvolla suoritettavien kilpailujen tai harjoitusten toistuvaan tai pysyvään järjestämiseen samalla vesialueella on haettava ympäristölautakunnan lupa. Lupa on haettava myös yksittäisen tapahtuman järjestämiseen, jos tapahtumasta on odotettavissa merkityksellisiä ympäristöhaittoja.

Yhteystiedot

Ympäristönsuojelusihteeri
Tiina Hujanen
0400 173 345
tiina.hujanen@pielavesi.fi

Pielaveden kunta
Ympäristöosasto
PL 27
72401 Pielavesi
Käyntiosoite: Puustellintie 10