Palvelut

Etusivu / Suomeksi / Pielavesi-Info / Pielaveden kylät / Pohjois-Pielavesi / Palvelut

Palvelut

Valtion ja kunnan palvelut

Pohjois-Pielavedellä aloitti vuoden 2002 alussa uusi yhteinen kyläkoulu, jossa lukukaudella 2004 - 2005 oli 80 oppilasta, 5 opettajaa sekä 1 kouluavustaja.

Koululla toimii iltapäivisin valtion/kunnan rahoittama ja Pohjois-Pielaveden Kylät ry:n järjestämä iltapäiväkerho. Iltapäiväkerhoon ovat tervetulleita kaikki 1-2 lk sekä erityisopetuksen piiriin kuuluvat 1- 9 lk. oppilaat.  Iltapäiväkerho on maksuton sillä lapset tuovat eväänsä itse kerhoon. Lisätietoja kerhon toiminnasta saa Terja Söderlundilta puh. 050 410 2983.

Alueella toimii kunnallinen kotipalvelu, kotisairaanhoito, maatalouslomitus sekä kunnallinen ryhmäperhepäivähoito, joka aloitti toimintansa keväällä 2004 Vaaraslahdessa kyläkaupan kiinteistössä.

Kansalaisopisto järjestää runsaasti opetusta pohjoisen Pielaveden alueella.

Kirjastoauton tavoittaa Pohjois-Pielaveden koululta joka toinen tiistai.

Vaaraslahden kyläkaupalla on asiamiesposti. Kaupalla on lähtevän postin laatikko ja jokainen talous voi panna lähtevät kirjeet omaan postilaatikkoonsa riittävällä postimaksulla varustettuna ja ilmoittaa lähtevästä postista laatikossa olevalla heijastinmerkillä. Posti toimittaa paketit kotiin saakka, jos niin sovitaan postin kanssa. Postin jakelu toimii hyvin.

Seurakunnan palvelut

Laukkalan ja Sulkavan kylillä on kirkot.

Seurakunta järjestää kylillämme kinkereitä, pyhäkouluja ym…

Muut   palvelut

Vaaraslahden kylällä toimii kyläkauppa, joka myy päivittäistavaroiden lisäksi myös maataloustarvikkeita, rakennustarvikkeita sekä polttoainetta. Kyläkauppa toimittaa ostokset myös suoraan kotiin.

Lisäksi löytyy marjojen viljelyä ja jatkojalostusta, metsäpalveluyrityksiä, grillihiilien tuotantoa, taidekäsityöntekijä, metallikoneiden alihankintavalmistusta, kaivinkoneyrittäjiä sekä turveurakoitsija, konekorjaamo, maatalouskauppapalvelut, taksiautoilijoita, joilla myös invataksi ja linja-autoja, puutavara-auto sekä lastenkoti.

Jäätelöauto kulkee kylillämme. Linja-autovuoroja koulukyytien lisäksi ei ole paljolti tarjolla. Yhteis-asiointitaksilla pyritään palvelemaan autottomia sekä vanhempaa ikäryhmää.

Seudullamme on kaksi vesiosuuskuntaa Laukkalan vesiosuuskunta ja Pien-Sulkavan vesiosuuskunta.

Tietoliikenneyhteydet ovat parantuneet ja ovat parantumassa seudullamme. Vaaraslahti ja Laukkala ovat saaneet laajakaista yhteydet. Muut kylät tulevat saamaan lähiaikoina. Laajakaistan tuleminen mahdollistaa mm. etätyöskentelyn. Tällä hetkellä kaikki taloudet eivät kuulu laajakaistan piiriin. Kyläyhdistyksen tavoitteena on edesauttaa yhteyksien saattaminen kaikille halukkaille.