Vuokravakuus

Vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämisen varmistamiseksi asetetaan vakuus (AHVL 8§), joka asukkaan tulee toimittaa Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokrataloille ennen sopimuksen alkamista. Vuokralainen saa huoneiston hallinnan itselleen kun vakuus on toimitettu vuokranantajalle. 

Vakuus palautetaan kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä, mikäli huoneisto on kunnossa, huolellisesti siivottu, eikä vuokranantajalla ole vuokra- tai muita saatavia (AHVL 25§).

Normaali vakuus on yhden kuukauden vuokralaskua vastaava rahavakuus, joka maksetaan erillisellä tilisiirrolla. 

Henkilötakaus

Vaihtoehtoisesti vakuus on 2 henkilötakaajaa, jotka takaavat kaikkien vuokrasopimuksen ehtojen täyttymisen kahden (2) kuukauden vuokraa vastaavasta summasta. Takaajien luottotiedot tarkistetaan (takaajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä).

Merkintä luottotiedoissa?

Tarkistamme kaikkien meiltä asuntoa hakevien luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen vuokrasopimuksen solmimista. Luottotietomerkinnät vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 2-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä.