banner

Digituki

Pielaveden kunta järjestää digineuvontaa kuntalaisille kirjastolla. Digineuvonnassa tarjotaan apua arkisten tietokone-, puhelin- tai tablettiongelmien kanssa.

Digineuvontaa järjestetään joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 10-15 (pl. heinäkuu ja joulukuu, jolloin ei digineuvontaa).

Ajatuksena on, että paikalle voi tulla oman laitteen kanssa kysymään neuvoa tai kirjaston asiakastietokoneita hyödyntäen voidaan yhdessä opetella esimerkiksi sähköpostin käyttämistä. Tarkoituksena on lähestyä digitaalisuutta maanläheisesti kuntalaisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Palvelupaikat

Kirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Tarjolla on maksutta lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja.

Laurinpurontie 14, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Arkipyhien attona
-5: 10:00 - 16:00

Omatoimikirjasto
Ma - Ti: 07:00 - 22:00
Ke - To: 07:00 - 22:00
Pe: 07:00 - 22:00
La - Su: 09:00 - 22:00

Asiakaspalvelu
Ma - Ti: 10:00 - 18:00
Ke: 10:00 - 18:00
To - Pe: 10:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Liittyvät palvelut

Asiointipiste

Katso tiedot

Kirjastopalvelut

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut