Pielaveden kunta on valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen. 

Tarjoamme digitukea ja olemme sitoutuneet digituen eettisen ohjeistuksen noudattamiseen.

dvv_digitukiverkosto_leima_rgb_0.png

Digituki

Pielaveden kunta järjestää digineuvontaa kuntalaisille. Digineuvonnassa tarjotaan apua arkisten tietokone-, puhelin- tai tablettiongelmien kanssa.

Digineuvontaa tarjotaan kaikenikäisille kuntalaisille kunnankirjastolla sekä työnhakija-asiakkaille Lähipalvelupiste Duunikulmassa.

Digineuvontaa järjestetään ajanvarauksella.

Digineuvontaan voi tulla paikalle oman laitteen kanssa kysymään neuvoa tai asiakastietokoneita hyödyntäen voidaan yhdessä opetella esimerkiksi sähköpostin käyttämistä ja sähköistä asiointia. Tarkoituksena on lähestyä digitaalisuutta maanläheisesti kuntalaisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Varataksesi ajan digineuvontaan, ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun tai työnhakija-asiakkaana lähipalvelupiste Duunikulmaan.

Verkkoasiointi

Digineuvonnan sähköinen ajanvaraus

Digineuvontaan ajan voi varata asioimalla kirjastossa tai sähköisellä lomakkeella.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Palvelupaikat

Kirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Tarjolla on maksutta lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja.

Laurinpurontie 14, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Arkipyhien attona
Ma: 10:00 - 16:00

Omatoimikirjasto
Ma - Ti: 07:00 - 22:00
Ke - To: 07:00 - 22:00
Pe: 07:00 - 22:00

Asiakaspalvelu
Ma - Ti: 10:00 - 18:00
Ke - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Lähipalvelupiste Duunikulma

Lähipalvelupiste Duunikulmasta löydät työllisyyspalvelut.

Puistotie 11, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.