banner
Ohjeita ICT-siirtoon

Pielaveden kunnassa on käynnissä ICT-palveluiden siirto.

Siirron ensimmäinen vaihe on 25.5. klo 12 tapahtuva sähköpostipalveluiden siirto uudelle alustalle. Siirrosta johtuen sähköpostiin kirjaudutaan uusilla tunnuksilla ja eri osoitteesta kuin aiemmin. Muut O365 palvelut (mm. Teams) toimivat aiemmin käytössä olleilla kirjautumistiedoilla.

Sähköpostiin kirjautuminen

Sähköpostiin kirjaudutaan ensimmäisen kerran nettiselaimella osoitteesta https://posti.ylasavonseutu.fi

  • Kirjoita käyttäjänimi -kenttään sähköpostiosoitteesi (etunimi.sukunimi@pielavesi.fi) ja salasana -kenttään sähköpostitse Eijalta ohjeessa saamasi salasana ja napsauta 'Kirjaudu sisään'
  • Sähköposti pyytää vaihtamaan salasanan ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Vaihda salasana: kirjoita käyttäjänimi -kohtaan sähköpostiosoitteesi, nykyinen salasana -kohtaan Eijalta saamasi salasana ja kirjoita 'Uusi salasana' ja 'Vahvista uusi salasana' -kohtiin haluamasi salasana. Uudessa salasanassa on oltava vähintään 8 merkkiä ja sen tulee sisältää isoja ja pieniä kirjaimia ja numeroita tai erikoismerkkejä. Käytät tätä salasanaa jatkossa sähköpostiin kirjautumiseen. Paina lopuksi 'Lähetä' painiketta.
  • Kun olet vaihtanut salasanasi onnistuneesti, saat siitä kuittauksen. Napsauta 'OK' ja kirjaudu sen jälkeen sähköpostiin sähköpostiosoitteellasi ja äsken asettamallasi salasanalla. 
  • Järjestelmä pyytää sinua vaihtamaan kielen ja aikavyöhykkeen. Aseta oikea kieli ja aikavyöhyke ja napsauta 'Tallenna'.

Kun olet kirjautunut sähköpostiin nettiselaimella, pystyt käyttämään sähköpostia joko tietokoneen Outlook-ohjelmalla, tabletin/puhelimen sähköpostisovelluksella tai nettiselaimella osoitteessa https://posti.ylasavonseutu.fi

Vanhan sähköpostin viestit tuodaan uuteen postiin ja ne löytyvät Outlookin (Sähköpostin) vasemmasta reunasta 'Vanhat postit' kansiosta. Sähköpostit eivät ilmesty näkyviin heti, vanhat sähköpostit saadaan tuotua näkyviin kun palvelutoimittajat vaihtavat tiedot kerkenään. Vanhaan sähköpostiin pääsee nettiselaimella osoitteesta https://outlook.com/pielavesi.fi ja sinne kirjaudutaan vanhalla salasanalla.

Teamsin ja Skypen käyttö

Teamsiin kirjaudutaan edelleen "vanhalla" salasanalla. Teamsia voi käyttää työpöytäsovelluksella tai nettiselaimella (mieluiten Chrome) osoitteessa https://teams.microsoft.com. Myös Skype toimii vanhoilla tunnuksilla.


Yhteystiedot ongelmatilanteissa

Savon ICT-palvelut Oy helpdesk puh. 017 272 3725