Jätehuolto

Jätehuoltopalveluihin kuuluvat kotitalouksien käyttöön tarkoitetut ekopisteet, vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräyspisteet, Ylä-Savon jätekeskus, jäteasemat sekä jätehuollon neuvonta.

Kaikissa Ylä-Savon jätelautakunnan toimialueen kunnissa on vastaanottopiste kotitalouksien vaarallisille jätteille ja sähkölaitteille. Kodin vaaralliset jätteet sekä sähkölaitteet otetaan vastaan veloituksetta.

Ota yhteys johonkin kuntasi alueella toimivaan jätehuoltoyritykseen ja tee jätehuoltosopimus.

Sinun tulee hankkia oikein mitoitettu (esimerkiksi 140 tai 240 l) kannellinen, pyörin ja tartuntakahvoin varustettu jäteastia, joka soveltuu puristinlaittein varustettujen jäteautojen koneelliseen kuormaukseen.

Kiinteistösi jätehuollon käytännön järjestäminen riippuu siitä, että asutko omakotitalossa vai taloyhtiössä. Jätelain mukaan kaikkien vakituisesti asuttujen ja vapaa-ajan kiinteistöjen on oltava järjestetyn jätehuollon piirissä. Näin ollen siis myös vapaa-ajanasuntojen osalta tulee laatia sopimus sekajäteastian tyhjennyksestä jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistön haltija voi järjestää jätehuollon kahdella tavalla, omalla kiinteistökohtaisella sekajäteastialla tai kimppa-astialla (lähikiinteistöjen yhteinen sekajäteastia).

Pielavedellä noudatetaan Ylä-Savon jätehuoltolautakunnan jätehuoltomääräyksiä.

Maksun suuruus riippuu jätehuoltoyrityksen perimästä taksasta.

Puhelinasiointi

Ylä-Savon jätehuoltolautakunnan asiakaspalvelu

Jätehuoltolautakunnan asiakaspalvelu vastaa jätehuoltomääräyksiin sekä jätteenkuljetukseen ja -käsittelyyn liittyviin kysymyksiin.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 6325500

Linkit

Ylä-Savon jätehuoltolautakunta

Lautakunta laatii alueelleen jätehuoltomääräykset, päättää jätehuoltomääräyksistä poikkeamisesta sekä jätteenkuljetuksen periaatteista.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Kunnanvarikko

Kunnanvarikko tuottaa tukipalveluja ympäristötoimelle sekä edesauttaa ongelma- ja hyötyjätteiden asianmukaisen keräämisen järjestämisessä.

Oikopolku 5, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Ylä-Savon Jätekeskus

Ylä-Savon jätekeskus sijaitsee Iisalmen Peltomäessä, jonne voi toimittaa jäteastiaan sopimattomat jätteet.

Kierrätyskatu 15, 74140 IISALMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 07:30 - 17:30
Ke - To: 07:30 - 17:30
Pe: 07:30 - 17:30

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Jätteenkuljetus

Katso tiedot

Ympäristölupa

Katso tiedot

Korkotukilainahakemusten vastaanotto

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut