Kansalaisopisto

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia alueen väestölle.

Kansalaisopistossa voit opiskella monenlaisia asioita esimerkkeinä kädentaidot, musiikki, kielet.

Kursseista ilmestyy kahdesti vuodessa kurssikooste, jossa on kurssien tiedot. Kaikissa ryhmissä on sitova ennakkoilmoittautuminen.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Tutustu kansalaisopiston kurssiohjelmaan opiston verkkosivuilla. Ilmoittaudu kurssille joko Hellewi -liittymällä netissä tai puhelimitse opiston toimistoon.

Ilmoittautuessasi tarvitset kurssin numeron, jolle olet ilmoittautumassa.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Linkit

Kansalaisopiston verkkosivut

Kansalaisopiston verkkosivulta löydät kurssit ja ilmoittautumisohjeet.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Kansalaisopiston toimisto

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia alueen väestölle.

Koulutie 3, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Ma: 08:00 - 15:30
Ti - Ke: 08:00 - 14:30
To - Pe: 08:00 - 14:30

Kaikki tiedot

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Laki vapaasta sivistystyöstä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980632