Kirjastopalvelut

Pielaveden kunnan kirjastosta voit lainata kirjastokortilla kirjoja, lehtiä, musiikkia ja muita aineistoja. Lisäksi kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä ja kausikortteja.

Kirjastossa on myös asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita, joita voi käyttää esimerkiksi tiedon hakemiseen tai sähköisten sanomalehtien lukemiseen.

Kirjastossa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyistä ja tapahtumista löydät lisätietoa kunnan verkkosivuilta.

Pielaveden kirjastossa on myös mahdollisuus asioida asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Tällöin kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla ja lainaus tai palautus tapahtuu omatoimipäätteellä.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Verkkoasiointi

Rutakko-verkkokirjasto

Kirjaston verkkopalvelujen kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen on mahdollista ympäri vuorokauden Rutakko-verkkokirjaston kautta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Palvelupaikat

Kirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Tarjolla on maksutta lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja.

Laurinpurontie 14, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Arkipyhien attona
Ma: 10:00 - 16:00

Omatoimikirjasto
Ma - Ti: 07:00 - 22:00
Ke - To: 07:00 - 22:00
Pe: 07:00 - 22:00

Asiakaspalvelu
Ma - Ti: 10:00 - 18:00
Ke - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Kunnan infopiste

Infopisteestä voit kysyä tietoa kunnan palveluista.

Toritie 8, 72400 PIELAVESI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Laki yleisistä kirjastoista: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161492

Liittyvät palvelut

Digituki

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut