Äkilliset kriisitilanteet

 

SOSIAALIPÄIVYSTYS

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia 1.1.2020 lukien: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksessä työskennellään 24/7, ja toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti, ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 7183930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita.


Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

 

 

NILAKAN PSYKOSOSIAALISEN TUEN RYHMÄ

Psykososiaalisen tuen ryhmä tarjoaa apua ja tukea vakavan äkillisen tapahtuman aiheuttamassa tuen tarpeessa. Ryhmän palvelut on tarkoitettu niin yksilöille, yhteisöille kuin perheille tai työyhteisöillekin.

Psykososiaalisen tuen ryhmän päivystäjään saa yhteyden arkisin klo 8-15 numerosta 044 717 1998.

MARAK-työryhmä

MARAK on moniammatillinen riskinarviointi työryhmä, jonka tarkoituksena on auttaa vakavaa parisuhdeväkivaltaa kokeneita uhreja ja
perheväkivallan uhan alla eläviä henkilöitä.

Parisuhdeväkivalta voi olla fyysistä, henkistä tai seksuaalista, myös kunniaväkivaltatapaukset soveltuvat käsiteltäviksi. Väkivallan harjoittaja voi olla nykyinen tai entinen avio-/ avopuoliso tai seurustelukumppani. Tavoitteena on, että parisuhdeväkivalta ja sen uhka loppuu ja että uhri saa tarvitsemansa avun ammattilaisilta/viranomaisilta yhdellä ilmoituksella mahdollisimman helposti, nopeasti sekä yksinkertaisesti.

Työskentely alkaa siitä, kun uhri ilmoittaa ammattilaiselle/viranomaiselle kokemastaan väkivallasta tai sen uhan alla elämisestä.

KUOPION KRIISIKESKUKSEN JA RIKOSUHRIPÄIVYSTYKSEN VERKKOVASTAANOTTO

Kriisikeskus palvelee erilaisissa elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa matalalla kynnyksellä. Rikosuhripäivystyksessä rikoksen uhrit, uhrien läheiset ja rikosasian todistajat saavat tarpeisiinsa vastaavaa neuvoa ja tukea.

Palvelut ovat maksuttomia ja halutessasi voit asioida myös nimettömänä

Lisätietoja ja ajanvaraus:

www.kuopionkriisikeskus.fi

www.riku.fi