banner

Päiväkeskus Ikälä

Päiväkeskus on kaikille kuntalaisille avoin paikka, johon voi tulla viettämään aikaa ja osallistumaan ohjattuun toimintaan. Päiväkeskuksessa on kyse kaikille avoimesta olohuoneesta, arjen elämää tukevasta kohtaamispaikasta.

 

Päiväkeskuksen tavoitteena on olla paikka, jossa vallitsee yhteisöllisyys, avoimuus ja osallisuus. Päiväkeskustoiminnan avulla tuetaan kaikenikäisten, erilaisissa elämäntilanteissa olevien kuntalaisten arjen sujuvuutta sekä kannustetaan kuntalaisia yhteisvastuullisuuteen ja oman kotikunnan toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla pyritään myös ehkäisemään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Päiväkeskuksessa järjestetään toimintakykyä ylläpitävää toimintaa, esim. lehtien lukemista, tv:n katselua, askartelua, musiikkia, lenkkeilyä. ym. Päiväkeskuksen toimesta tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen. Keittolounas on mahdollista ostaa samassa talossa toimivasta lounaskahvilasta tai mukaan voi ottaa omat eväät. Toiminnassa tarvittavat tarvikkeet esim. askartelutarvikkeet, ovat päiväkeskuksen kävijöille maksuttomia. Kyyditykset päiväkeskukseen järjestetään sopimuksen mukaan, ne ovat asiakkaille maksullisia. 

Tällä hetkellä koronasta johtuvista rajoituksista johtuen, päiväkeskukseen voidaan ottaa ennalta sopien ja kerrallaan vain pieni määrä asiakkaita. Tästä syystä päiväkeskustoimintaan haetaan toistaiseksi erillisellä hakulomakkeella. Hakulomakkeita saa kunnan erityispalveluista. Lisätietoja antavat erityispalvelujen esimies sekä ohjaajat. 

Päiväkeskus sijaitsee Ikälän talossa, osoitteessa Toritie 6. Samassa talossa on myös yhdistysten ja järjestöjen tiloja sekä talon toisessa päädyssä yritystiloja. Päiväkeskuksen käytössä on iso sali, jossa on olohuone ja seniorikuntosali. Lisäksi on myös oma erillinen ruokasali sekä askartelutila. Päiväkeskuksen yhteydessä on myös erityispalvelujen toimisto.