Kriisi perheessä


ERO

Jos parisuhteessa on pulmia tai sinua mietityttää, ota yhteyttä perheneuvolaan tai lapsi- ja perhepalveluiden työntekijään. Perheasioiden sovittelua saa perheneuvolassa tai Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta. Sovittelun avulla saat tukea eron tai eron uhkan aiheuttamien ristiriitojen ratkaisussa ja sopimuksen teossa.

Apuaeroon.fi sivustolta löydät apua ja tukea, kun lapsiperheen vanhemmat ovat eroamassa.

 

LÄHISUHDE- JA PERHEVÄKIVALTA

Lähisuhde- ja perheväkivalta voi olla ruumiillista pahoinpitelyä, mutta myös henkistä väkivaltaa, kuten painostusta, pelottelua, uhkailua tai taloudellista tai liikkumisen rajoittamista. Perheväkivalta ei ole yksityisasia vaan rangaistava teko, poliisi tutkii kaikki tapaukset, joista saa tiedon. Väkivallan kohteeksi joutuvan on haettava apua itselleen ja lähimmäisilleen, vaikka se olisi vaikeaa.

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Turvakoti tarjoaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Palvelua tarjotaan ensisijaisesti lähisuhdeväkivaltaa kokeneille tai sen uhan alla eläville henkilöille tai perheille.

Akuuteissa tilanteissa sinun on soitettava hätänumeroon 112.

Liitteet