Hyvinvointialueuudistus

Vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa järjestää Pohjois-Savon hyvinvointialue. Muutoksen syynä on valtakunnallinen hyvinvointialueuudistus.

Alkuvaiheessa muutos ei ole suuri, ja palveluja saa tutuista palvelunumeroista ja työntekijöiden puhelinnumeroista sekä palvelupisteistä kuten aiemminkin. Myös samat tutut ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme tutuissa paikoissa. Vuoden 2023 alussa voit edelleen asioida esimerkiksi samalla terveysasemalla tai neuvolassa kuin aiemminkin. Varaamasi ajat ja paikkasi hoitojonossa eivät muutu sote-palvelujen siirryttyä hyvinvointialueelle. Myös lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle ja muun muassa sinulle myönnetyt palvelusetelit säilyvät ennallaan. Pelastuspalveluihin ei tule kuntalaisen näkökulmasta muutoksia, koska pelastuslaitos toimii jo nyt maakunnallisena.

Mikä muuttuu?

Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen sähköpostiosoitteet muuttuvat vuodenvaihteessa. Siksi myös yhteissähköpostiosoitteet ja kirjaamojen sähköpostiosoitteet vaihtuvat. Hyvinvointialueen sähköpostiosoitteet ovat @pshyvinvointialue.fi-loppuisia.

Hyvinvointialueen puhelinvaihteen numero on 2.1.2023 alkaen 017 173 311.
Uusi ikäihmisille suunnattu palvelu Ikäkeskuksen neuvonta palvelee yhteisessä numerossa 017 273 4100.

Kirjaamon yhteystiedot ovat: Kuopion yliopistollinen sairaala, Rakennus 3, 0-kerros, Puijonlaaksontie 2, 70211 Kuopio, kirjaamo@pshyvinvointialue.fi. Virallinen postiosoite on Pohjois-Savon hyvinvointialue, PL 1711, 70211 Kuopio.

Verkkosivupalveluissa tapahtuu tulevan vuoden alussa iso muutos, sillä tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista löytyvät osoitteesta www.pshyvinvointialue.fi. Pyydämme kuitenkin asiakkaitamme huomioimaan, että hyvinvointialueen sivusto on vielä keskeneräinen ja sitä rakennetaan vielä. Siksi Pielaveden kunnan sote-palvelujen verkkosivut ovat asiakkaiden käytössä vielä jonkin aikaa vuodenvaihteen jälkeen. Pielavesi.fi:n sotesivuja ei kuitenkaan enää päivitetä, kun tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Asiakasmaksutiedot löytyvät Asiakasmaksut - Pshyvinvointialue - PSSHP -sivulta (https://pshyvinvointialue.fi/asiakasmaksut). Sähköisen asioinnin portaali eTerveyspalvelut aukeaa Pohjois-Savon Hyvinvointialueella 2.1.2023. Sähköiseen asiointiin pääset Pshyvinvointialueen etusivun (https://pshyvinvointialue.fi/etusivu) ylävalikon Digipalvelut-painikkeesta.

Hyvinvointialueen palveluja

Pohjois-Savon hyvinvointialueelle siirtyvät muun muassa seuraavat palvelut:
- terveysasemat ja sairaalat
- suun terveydenhuolto ja hammashoitolat
- ensihoito, kuten ambulanssit
- koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori- ja psykologipalvelut
- neuvolat
- mielenterveys- ja päihdepalvelut
- sosiaalipalvelut
- lastensuojelu
- vammaispalvelut
- kotihoito ja asumispalvelut
- kuntoutus, esim. fysioterapeuttien vastaanotot
- perusterveydenhuollon hoitotarvikejakelu ja apuvälinepalvelu

Voit lukea Pohjois-Savon hyvinvointialueesta lisää Tietoa meistä - Pshyvinvointialue - PSSHP -sivuilta: https://pshyvinvointialue.fi/tietoa-meista

 

 

Sote-uudistus

Pielaveden kunta on osa tulevaisuuden sotea ja valtakunnallisen sote-uudistuksen hankkeet ovat käynnistyneet maakunnassamme POSOTE20-hankkeen vetämänä.

Olemme osa valtakunnallista uudistusta

Pohjois-Savossa on meneillään kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon laajaa kehittämishanketta: sote-rakenneuudistus ja tulevaisuuden sote-keskus-ohjelma. Ne muodostavat hallinnollisen kokonaisuuden, POSOTE20-hankkeen, joka koordinoi kehittämishankkeita sekä sote-uudistuksen vapaaehtoista alueellista valmistelua. Hankkeita rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. Alueemme suunniteltuja kehittämistoimenpiteitä toteuttavat muun muassa alueen kunnat ja kuntayhtymät sekä sairaanhoitopiiri.

Lisätietoa verkossa

Lisätietoja kehittämishankkeiden edistymisestä alueellamme löydät hankkeen verkkosivuilta osoitteesta www.posote20.fi, jonne on koottu perustietoa sekä alueen asukkaille että mukana oleville kehittäjätahoille. 

Valtakunnallisesta sote-uudistuksesta löydät lisätietoa osoitteesta www.soteuudistus.fi ja tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.