banner

Koronavirus COVID-19

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta ja epidemia-/pandemiatilanteesta löydät THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Pielaveden kunta seuraa tilannetta aktiivisesti ja on varautunut koronaviruksen leviämiseen ja sen mahdollisesti aiheuttamaan häiriö-/poikkeustilanteeseen.

Kotivara

Löytyykö kotoasi kotivara? Kotitalouksien omatoimiseen varautumiseen löytyy ohjeistusta esimerkiksi osoitteesta: https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-ja-paloturvallisuus/varautuminen-kotona/

Miten koronavirukselta voi suojautua?

Perushygienia on tärkeää. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

Pese kätesi aina
- kun tulet ulkoa sisään
- ennen ruoan laittoa ja ruokailua
- wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen
- niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
- kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Käsienpesuohje (THL:n video)


Kuinka toimia jos epäilen sairastuneeni?

Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.
Virka-aikana ota yhteyttä Nilakan hengitystieinfoktioiden neuvontapuhelimeen p. 017 171 031 (ma-to 8-16, pe 8-15).
Virka-ajan ulkopuolella soita päivystyksen neuvontanumeroon 116 117.

Tartuntaa epäilevän ei pidä lähteä omatoimisesti päivystykseen tai terveyskeskukseen, jotteivat muut potilaat altistu virukselle.

Lisätietoja Kysterin sivulla osoitteessa: https://www.psshp.fi/web/kysteri/nilakka/pielavesi

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja
0400 668 211
vilma.kroger@pielavesi.fi

Vanhuspalvelujen päällikkö
040 489 4823
minna.penttinen@pielavesi.fi

Nilakan hengitystieinfoktioiden neuvontapuhelin (ma-to klo 8-16, pe 8-15)
017 171 031

Koronapandemian vaikutukset kunnan palveluihin

Tähän listaan on kerätty koronapandemian vaikutukset kunnan eri palveluihin. Listaa täydennetään ja päivitetään tilanteen muuttuessa. 
 

Asiointapu

Ikäihmisille järjestetään vapaaehtoisten sekä kunnan voimin asiointiapua. Asiointiapua koordinoidaan kunnan toimesta. Apua asioimiseen tarvitseva voi soittaa numeroon 050 4440814 ma-to klo 8-16 ja pe 8-15 välisenä aikana. Pielaveden eri kyliltä on ilmoittautunut vapaaehtoisia, jotka voivat auttaa asiointien hoitamisessa.

Kunta kannustaa ihmisiä antamaan naapuriapua ja ottamaan ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä ikäihmisiin ja muihin mahdollisiin avuntarvitsijoihin ja tarjoamaan apua yhteisvastuullisesti.
 

Asiointipiste

Kelan asiointipistea kirjastolla on suljettu asiakkailta. Kelan palveluita tarvitsevien tulee ottaa yhteyttä Kelan puhelinpalveluun. Palvelukohtaiset puhelinnumerot löytyvät Kelan verkkosivuilta https://www.kela.fi/soita-kelaan sekä kirjaston ovesta.
 

Asumispalvelut

Vierailut vanhusten ja erityispalvelujen asumispalveluyksiköihin ovat kiellettyjä pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset sekä saattohoidossa olevien läheiset. Erityistilanteissa tulee olla yhteydessä vanhuspalvelujen päällikköön p. 040 489 4823, asumispalvelujen lähiesimieheen p. 040 489 4204 tai Ilonakodin sairaanhoitajaan p. 040 661 8316.
 

Kirjasto

Kirjasto ja omatoimikirjasto ovat suljettuna 17.3.-13.5. välisenä aikana. Palautuksia ei oteta vastaan kirjaston suljettuna pitämisen aikana, myöhästymismaksuja ei kerry. Rutakko-verkkokirjastosta voi lainata e-aineistoja.
 

Kokoukset

Kokoukset pyritään järjestämään etäyhteyksiä käyttäen. Ei-välttämättömien kokousten järjestämistä tulee välttää.

Kotelo-hankkeen palvelupiste

Kotelo-hankkeen palvelupiste on suljettuna 13.5. saakka. Asiointi ajanvarauksella Mari Junikka, 044 282 5587.
 

Kunnaneläinlääkärit

Kunnaneläinlääkärit jatkavat toimintaansa toistaiseksi. Kiireettömien potilaiden hoito minimoidaan epidemia-aikana omistajien terveyden turvaamiseksi ja henkilökunnan turvaamiseksi tartunnoilta. 
 

Kunnan virastot

Pielaveden kunnan virastojen ovet ovat suljettuina. Kaikki toimistopalveluissa asiointi pyritään hoitamaan puhelimitse ja/tai etäyhteyden avulla.
 

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta keskeytetään 17.3.-13.5. väliseksi ajaksi.
 

Liikuntapalvelut

Kuntosali, virtuaalisali, muut urheilutilat ovat suljettuna 17.3.-13.5. välisen ajan.
 

Nuorisotilat ja kerhotilat

Nuorisotilat ja kerhotilat ovat suljettuna 17.3.-13.5. välisen ajan.
 

Opetus ja koulutus

Peruskoulut ja lukio sulkevat ovensa ja siirtyvät etäopetukseen 18.3. lähtien ja ovat suljettuina 13.4. saakka.

Lähiopetusta saavat vain esiopetuksessa olevat ja koululuokat 1.–3.
 

Oppilaiden ruokailu

Niille oppilaille, jotka ovat etäopetuksessa, mutta jotka haluavat käydä ruokailemassa, järjestetään oppilasruokailu keskitetysti Rannankylän koululle. Huoltajan tulee ilmoittaa ruokailutarpeesta viipymättä koulun rehtorille tai koulunjohtajalle. Kouluruokailuun ei järjestetä koulukuljetusta.

Sosiaalitoimisto

Sosiaalitoimiston ovet pidetään suljettuna, mutta työntekijöihin saa normaalisti yhteyden puhelimitse ja sähköpostilla. Työntekijöiden yhteystiedot löytyvät Pielaveden kunnan nettisivuilta www.pielavesi.fi/yhteystiedot sekä sosiaalitoimiston ulko-oveen laitetusta ilmoituksesta.

Henkilöstö hoitaa tehtäviään pääosin etätyönä, mutta mikäli sinun on välttämätöntä asioida toimistolla, sovi asioinnista etukäteen ja tee ajanvaraus asian hoitamista varten. Asiointikäynnille ei saa tulla flunssa-/hengitystieoireisena. Toimistolle saavuttaessa kiinnitä erityistä huomiota hyvään käsi- ja yskimishygieniaan.

Asiakaspalvelu voidaan hoitaa asiakkaan madollisuuksien mukaan myös esimerkiksi Skype-yhteyden kautta.

Työn tekeminen

Kunnan esimiehet määräävät ne työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.
 

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen yksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto on linjannut, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.
 

Ylijäämäruuan myynti

Ylijäämäruuan myynti on lopetettu toistaiseksi.