Liikuntapalvelut

Kunnan liikuntapalvelut järjestää liikuntapalveluja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukee kansalaistoimintaa.

Pielaveden kunnan liikuntapalvelut yhdessä yhdistysten ja järjestöjen kanssa turvaa ja mahdollistaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet kaikille kuntalaisille.

Pielaveden kunnan liikuntastrategian 2019-2022 visiona on "Liikkuva ja hyvinvoiva kuntalainen. Liikkumisen avulla luodaan hyvinvoinnin edellytyksiä kaiken ikäisille kuntalaisille."

 

 
 

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu 18-64 -vuotiaille Pielaveden kuntalaisille, jotka liikkuvat riittämättömästi terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta.

Varaa aika maksuttomaan liikuntaneuvontaan tai kysy lisätietoja p. 040 570 0909 / tuula.moilanen@pielavesi.fi

Pielaveden ampumarata sijaitsee osoitteessa Maaningantie 93.

Pielaveden ampuradatalla on skeet-rata, trap-rata, haulikkorata 1500 lauk./v, hirviluodikkorata 5000 lauk./v. Opinportin alakerrasta (Koulutie 3) löytyy myös ilma-aserata.

Pielavedellä on virallinen 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata lähtee Suojalan urheilukentältä (Kisapolku 12) ja se on kunnan ylläpitämä.

Frisbeegolfkiekkoja voit lainata nuorisotoimesta (Laurinpurontie 14) tai liikuntatoimesta (Koulutie 3).

Voit ladata Frisbeegolfradan väyläkartan alla olevasta linkistä.

https://www.pielavesi.fi/loader.aspx?id=cf1b3867-776e-40a3-b7ba-78169c59f449

frisbeegolfrata.png

Kirkonkylän hiihtoreitit ja pururata lähtevät urheilukentältä (Kisapolku 12).

Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa viikolla Pielaveden kunnan ympäristöosasto, viikonloppuisin ja arkipyhinä Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

latukartta iso.jpg

Lataa latukartta itsellesi tästä linkistä: https://www.pielavesi.fi/loader.aspx?id=3172207a-b605-46e1-a353-30dcc008751d

Kakkomäen ulkoulualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä kirkonkylästä (Pielavedentie 151).

Talvella Kakkomäellä on mahdollisuus harrastaa mäkihyppyä, pulkkamäkeä ja murtomaahiihtoa. Ulkoilualueella on 50 m2 kotarakennus, se ja polttopuut ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Alueella sijaitsevat hyppyrimäet K8, K14, K24 ja K42. Mäkihyppytoimintaa on vain talvikautena sääolosuhteet huomioiden. Rinteessä on hiihtohissi, jonka siirtopituus on 150 metriä ja nostokorkeus 46 metriä. Hiihtohissi on tällä hetkellä vain mäkihyppytoiminnan käytössä. Kaikki mäkihyppy ja rinnealueet ovat valaistuja.

Ulkoilualuetta kiertää eri pituisia latuja. Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa viikolla Pielaveden kunnan ympäristöosasto, viikonloppuisin ja arkipyhinä Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry:n yhteishenkilö
Hannu Jäälinoja
p. 040 546 9000
hannu.jaalinoja@gmail.com

Pielavedeltä löytyy kolme kunnan huoltamaa jääkiekkokaukaloa: Kirkonkylältä, Säviän koululta ja Pohjois-Pielaveden koululta.

Kirkonkylän kaukalon vieressä on lisäksi erillinen luistelualue sekä pukukopit.

Kaikki jääkiekkokaukalot ovat valaistuja ja vapaassa peli- ja luistelukäytössä maksutta.

Jääkiekkokaukaloiden osoitteet:

Kirkonkylä: Laurinpurontie 15

Säviän koulu: Virranniskantie 18, 72550 Säviä

Pohjois-Pielavesi: Kiuruvedentie 1595, 72710 Vaaraslahti

Pielavedellä on yrittäjän ylläpitämä keilahalli. Keilahallissa on kuusi keilarataa lapsilaidoilla, hohtovarustuksella sekä automaattisella pistelaskujärjestelmällä.

Lisätietoja pielavedenkeilahalli@gmail.com

Kuntosali sijaitsee liikuntahallilla (Museotie 3). Kuntosalilla on mahdollista harjoitella kuntosalilaitteilla ja vapailla painoilla. 

Kuntosalin käyttö on yleisövuorojen aikaan maksutonta.

KUNTOSALIN OHJEET JA SÄÄNNÖT.jpg

Kuntosali 2021-2022.pdf

Sisäliikuntapaikkojen varausmaksut.pdf

 

Liikuntahalli sijaitsee osoitteessa Museotie 3. Liikuntahallissa on mahdollisuus pelata mm. lentopalloa, sählyä, sulkapalloa, koripalloa ja futsalia.

Liikuntahallista voi varata käyttöönsä koko liikuntasalin tai osan siitä.

Sisäliikuntapaikkojen varausmaksut.pdf

Liikuntahalli 2021-2022.pdf

Pielavedellä on kaksi kunnan ylläpitämää yleistä lasten leikkikenttää Puistotien varrella, toinen Savikon alueella ja toinen liikuntahallin läheisyydessä. Lisäksi leikkikenttiä on mm. koulujen piha-alueilla (Rannankylä, lukio, Puustellin koulu, Heinämäki, Pohjois-Pielavesi ja Säviä).

Alueita hoitaa ja pitää kunnossa kunnan ympäristötoimi. 

Pielavedellä on kaksi monitoimikenttää: Rannankylän koulun (Puistotie 7) pihassa ja Puustellin koululla (Laurinpurontie 23). Monitoimikentillä voi pelata muun muassa jalkapalloa, sählyä, koripalloa sekä muita erilaisia pelejä ja leikkejä.

Monitoimikenttien käyttö on maksutonta.

Kunnan ylläpitämä parkouralue sijaitsee Rannankylän koulun pihassa (Puistotie 7).

parkour.jpg 

Skeittiparkki sijaitsee Puustellin koulun (Laurinpurontie 23) piha-alueella. Parkki on vapaasti skeittaavan yleisön käytössä.

skeittiparkki.jpg

Kunnan ylläpitämä uimala sijaitsee Oikopolun päässä kirkonkylän pohjoisosassa. Laiturilla on 1m, 3m ja 5m hyppytornit.

Uimalan yhteydessä on pukuhuoneet yleisövessoineen ja beachvolleykentät.

Talvisin uimalalla on mahdollisuus avantouintiin.

Ulkokuntosali sijaitsee Opinportin takapihalla (Koulutie 3). Ulkokuntosalilta löytyy 9 laitetta esimerkiksi jalkaprässi, rintalaite, selkälaite sekä laitteiden lisäksi mm. isompia traktorin renkaita, narut ja hyppykorokkeet. Ulkokuntosali on mahdollistaa monipuolisen koko kehon treenaamisen.

ULKOKUNTOSALI

Pielaveden Suojalan urheilukentällä (Kisapolku 12) on monipuoliset yleisurheilumahdollisuudet. Urheilukentän keskellä on nurmikenttä, joka mahdollistaa mm. jalkapallon pelaamisen sekä keihäänheittämisen. Hyppy- ja heittopaikat ovat päällystettyjä, mutta juoksurata ei.

Kesäaikaan nurmikentän voi varata omaan käyttöönsä.

Pielaveden liikuntahallissa (Museotie 3) on virtuaalisali, jossa pääsee treenaamaan virtuaalisella opastuksella. Salin voi varata kerralla käyttöön yhdelle tai
kahdelle henkilölle. Jos treenaat kaverin kanssa, kummankin tulee kirjautua salille omalla avainkortillaan. Valittavana on mm. spinning,tanssitunti, HIIT, kahvakuula, kehonhuolto, RVP. Tilassa on yksi spinning pyörä, mutta muita tunteja voi tehdä kahdestaan (muita välineitä kahdet).

Puolen vuoden jäsenyys maksaa 20 euroa ja uuden avainkortin teosta veloitetaan 10 euron kortintekomaksu. Avainkortin voi lunastaa Pielaveden kirjastolta kirjaston aukioloaikoihin.

Virtuaalisali on avoinna klo 5.00-21.30. Liikuntahalliin ja virtuaalisaliin oviin on eri kortit. Liikuntahallin ulko-ovista
pääset sisälle lunastamalla kirjastolta avainkortin. Tällä kortilla pääset myös käyttämään kuntosalia.

Virtuaalisalin varaukset näet virtuaalisalin ovessa olevasta listasta. Jos virtuaalisalia ei ole varattu, sitä voi käyttää vapaasti.

Virtuaalisalin säännöt.pdf

Penkkilenkki koostuu 35 selkänojallisesta penkistä, jotka ovat sijoitettu n. 250 m etäisyydelle toisistaan kuitenkin niin, että seuraava penkki on näkyvissä. Penkeistä löytyy kahdentasoisia lihaskuntoliikekortteja. Penkkilenkillä on 4 karttapaikkaa, joista näkee koko penkkilenkkireitin.  Penkkilenkki kiertää osaksi kaunista rantapolkua pitkin kotiseutumuseolta Pielakodille ja kirkonkylän läpi. Penkkilenkin pituus on n. 7 km.

Reittikartta:

PENKKILENKKI POHJA olettassa4.pdf

 Penkkilenkki video

Liikunta- ja vapaa-ajan ohjaaja

Tuula Moilanen
p. 040 5700909
tuula.moilanen@pielavesi.fi

Ulkoliikuntapaikat

Liikuntapaikkojen hoitaja p. 040 722 0969
Ulkoaluetyöntekijä p. 040 057 2133