Luonto- ja ulkoilureitit

Pielaveden kunta ylläpitää kolmea luonto- ja ulkoilureittiä: Urkin polkua, Rantapolkua ja Penkkilenkkiä.

Urkin polku

Urkin polku lähtee Lepikon torpan vierestä ja se on noin 25 kilometriä pitkä. Merkitty reitti kulkee Lepikon torpan, Korkeakosken ja Tuovilanlahden kautta. Urkin polun varrella on muutamia taukopaikkoja, joista löytyy nuotiopaikkoja ja uimaranta. Osa taukopaikoista soveltuu myös yöpymiseen.  

Kunnossapito: Pielaveden ympäristöosasto p. 050 441 1170

Urkin polun kartta:

Urkin poloku_opaskartta_WEB.pdf

 

Rantapolku

Rantapolku kiertää Pielaveden kirkonkylän rantamaisemissa ja se on valaistu. Rantapolku ulottuu Lepikon torpalta Sammalisenniemeen saakka ja sen pituus yhteen suuntaan on noin 7,5 kilometriä. Rantapolku sopii niin lenkkeilijöille kuin pyöräilijöilekin. 

Kunnossapito: Pielaveden ympäristöosasto p. 050 441 1170

 

Penkkilenkki

Penkkilenkki koostuu 35 selkänojallisesta penkistä, jotka ovat sijoitettu n. 250 m etäisyydelle toisistaan kuitenkin niin, että seuraava penkki on näkyvissä. Penkkilenkillä on 4 karttapaikkaa, joista näkee koko penkkilenkkireitin. Penkkilenkki kiertää osaksi kaunista rantapolkua pitkin kotiseutumuseolta Pielakodille ja kirkonkylän läpi. Penkkilenkin pituus on n. 7 km.

Penkkilenkillä esitetään 13:sta penkin luona paikallishistoriaa. Penkin luota löytyvän opastaulun QR-koodin takaa löytyy niin vanhoja kuin uusia valokuvia sekä tarinoita, joita voi kuunnella ja lukea. Opastauluista löytyvillä liikuntakorteilla esitellään 13 monipuolista lihaskuntoliikettä kuvin ja sanoin ohjeistettuna. Kaikissa liikkeissä hyödynnetään penkkejä. Liikkeet ovat suunniteltu eri ikäryhmille.

Penkkilenkkikartta: PENKKILENKKI POHJA_2022.pdf

 

Kelkkareitit

Moottorikelkkareitti Pielavesi-Jylänki: https://www.lipas.fi/liikuntapaikat/606326

Moottorikelkkareitti Vuorikylä-Pielavesi: https://www.lipas.fi/liikuntapaikat/606325