banner

Pielaveden nuorisotyö

 
040 4894957 tilavalvoja
Nuorisotoimisto
Koulutie 3
72400 Pielavesi

Nuorisotyön painopistealueina ovat nuorten elinolojen parantaminen ja edellytysten luominen nuorten kansalaistoiminnalle yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Nuorisotoimi pyrkii järjestämään nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa kuten retkiä, teemailtoja, kursseja, yms.


Pielaveden nuorisokysely 2014.pdf

 http://www.po1nt.fi/etusivu.html

Yökahvila

Toiminta käynnistyi syksyllä 1997. Yökahvila liittyi Nuorten Palvelu ry:hyn toisena vuonna. Yökahvila toiminta elpyi parin vuoden tauon jälkeen talvella 2008. Joka toinen perjantai-ilta, toimivassa yökahvilassa on mukana reilut 20 vapaaehtoista toimijaa. Vapaaehtoiset ovat nuorten vanhempia ja muita nuorista kiinnostuneita. Yökahvila toimii kunnan nuorisotiloissa perjantaisin klo 19-24.

Yökahvila on perjantai-illan turvallinen ja lämmin kohtauspaikka nuorille. Yökahvilaan voi tulla tapaamaan tuttuja, pelaamaan pelejä tai keskustelemaan aikuisten kanssa. Yökahvilassa, kuten Nuokkarilla ja nuorisotoimen toiminnassa yleensäkin, noudatetaan ns. nolla-promillen periaatetta. Päihteiden käyttöön puututaan ja tarvittaessa otetaan yhteyttä kotiin. Yökahvilassa noudatetaan hyviä tapoja. Yökahvilassa voidaan järjestää myös erilaisia teemailtoja.

Yökahvilassa. Myös aikuiset ja nuorten vanhemmat ovat tervetulleita kahville tai vierailemaan yökahvilassa.

Mikäli olet kiinnostunut yökahvilatoiminnasta, ota yhteys nuoriso-ohjaajaan. Toimintaan voi tulla mukaan milloin vain. Kesäisin toiminta taukoaa, mutta jatkuu syksystä kevääseen.

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on itsenäinen toimielin, joka tekee esityksiä ja aloitteita nuoria koskevissa asioissa kunnan eri hallintokunnille. Nuorisovaltuuston edustajilla on puheoikeus Pielaveden sivistyslautakunnassa nuoria koskevissa kokouksissa kutsuttuna. Jäsenmäärä on enintään kymmenen ja toimikausi on yksi vuosi. Jäsenet valitaan vaaleilla. Nuorisovaltuuston kokouksiin osallistuu nuoriso-ohjaaja läsnäolo- ja puheoikeudella. Ideoita ja toiveita toiminnaksi voit esittää kaikille valtuuston jäsenille.

Nuorisovaltuustolle voit laittaa postia osoitteeseen:

Pielaveden nuorisovaltuusto
Koulutie 3
72400 Pielavesi

Facebookissa:Pielaveden nuorisovaltuusto

Nuorisotilat
Pielaveden nuorisotilat, Nuokkari, sijaitsevat Pielaveden keskustassa kirjastotalossa.          
Nuorisotilojen käyntiosoite:
Laurinpurontie 14
72400 Pielavesi
Nuoriso-ohjaaja Mika Turkka  040 4894957

 

Toiminta                                                                                                                                                                         nuokkari.jpg

Nuorisotiloilla voit pelata pelejä, pelata tanssipeliä, viettää aikaa kavereidesi kanssa, katsella tv:tä ja jutustella ohjaajien kanssa.  

Nuorisotilat on avoinna 4. ja 5. luokkalaisille maanantaisin klo 13-15. Tiistai-perjantai nuorisotilat on avoinna yläkoulun oppilaille ja sitä vanhemmille. Tilojen ovet suljetaan klo 19.

-Tiloilla on käytössä tv-huone ja pelihuone.

-Tietokonehuone.

-Pelisali/discotila, jossa voi pelata biljardia ja pingistä sekä kuunnella musiikkia

-Tiloilla voi myös pelailla mm. korttia ja erilaisia lautapelejä.

Nuorisotoimi tarjoaa kahvin/teen/mehun.

Nuorisotoimi järjestää mm. discoja, konsertteja, elokuvareissuja, keilailuretkiä, kokkailuiltoja, elokuvailtoja, teemailtoja ym. muuta mukavaa.

Tiloilla on myös laser-aseet ja pelejä järjestetään Opinportissa. Kaikki toiveet ja uudet ideat ovat tervetulleita.

Nuorisotilojen toiminta on valvottua ja avointa kaikille nuorille. Tule rohkeasti tutustumaan ja viettämään mielekästä iltaa selvin päin!

        


Etsivänuorisotyö

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

Mitä?

Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut, esimerkiksi asioimaan eri viranomaisten kanssa tai hakemaan työhön tai koulutukseen.

Etsivän nuorisotyön ohjaaja tapaa nuorta sovitusti, auttaa nuorta itsensä ja asioidensa hoitamisessa, kulkee rinnalla, tekee nuoren kanssa asioita yhdessä ja on tavoitettavissa. Työntekijä tarjoaa ammatillisen, turvallisen ja luottamuksellisen aikuiskontaktin.

Kenelle?

Työ on suunnattu ensisijaisesti Pielavedellä asuville tai opiskeleville 16 - 29 -vuotiaille nuorille. Työtä voidaan tehdä myös alle 16 –vuotiaiden kanssa.

Kenen kanssa?

Etsivän nuorisotyö on ammatillista ohjaustyötä ja sen perustana on toimiva moniammatillinen verkostotyö. Työntekijä pyrkii toimimaan linkkinä eri palveluiden välillä, joita nuoret käyttävät.

Verkostoja voivat olla esimerkiksi

 • Työvoimahallinto
 • Sosiaalitoimi
 • Koulu
 • Nuorisotyö
 • Asuntopalvelut
 • Seurakunta
 • Perhe
 • Muut alueelliset toimijat, jotka nuorta koskettavat

Etsivän työn periaatteita:

 • Vapaaehtoista nuorelle (tukea, jos nuori itse sitä haluaa)
 • Luottamuksellista
 • Lähtee nuoren tarpeista 
 • Maksutonta
 • Pielavedellä etsivää nuorisotyötä toteuttaa Monitaitoset ry kunnan ja yhdistyksen solmiman sopimuksen pohjalta. Rahoituksen toimintaan on myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö.

Etsivän nuorisotyön ohjaajien yhteystiedot:

Ansku Kumpulainen
040-1243978

Mervi Laakkonen
044-2973 617

Pajatie 5, 72400 Pielavesi

www.monitaitoset.fi