Pielaveden nuorisotyö

Nuorisotyön painopistealueina ovat nuorten elinolojen parantaminen ja edellytysten luominen nuorten kansalaistoiminnalle yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Nuorisotoimi pyrkii järjestämään nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa kuten retkiä, teemailtoja, kursseja, yms.

Pielavedellä toimii nuorisovaltuusto, jonka tehtävänä on edistää ja seurata hallinnonaloilla tapahtuvaa toimintaa nuorten näkökulmasta sekä edistää Pielaveden kunnan ja nuorten välistä yhteistyötä. Nuorisovaltuusto toteutti vuonna 2019 hyvinvointikyselyn pielavetisille 6.-9. luokkalaisille ja lukiolaisille. Kyselyn tarkoituksena oli kartoittaa Pielaveden nuorten hyvinvointia. Pääset tutustumaan kyselyyn klikkaamalla tätä.

Nuorisotyön vuosikello

 
Klikkaa kuvaa nähdäksesi vuosikello.

Pielaveden nuorisotilat sijaitsevat Pielaveden keskustassa kirjastotalossa.

Nuorisotiloilla voit pelata erilaisia pelejä, viettää aikaa, katsella tv:tä ja jutustella ohjaajien kanssa. Nuorisotilat ovat avoinna viitenä päivänä viikossa ja ovet avautuvat klo 15. Nuorisotilan ikärajat ovat 6lk - 18 v.

Nuorisotoimi järjestää erilaisia tapahtumia mm. discoja, konsertteja, elokuvareissuja, keilailuretkiä, kokkailu-, elokuva- ja teemailtoja. Kaikki nuorten toiveet ja uudet ideat ovat tervetulleita.

Nuorisotilojen toiminta on valvottua ja avointa kaikille nuorille.

Tule rohkeasti tutustumaan ja viettämään mielekästä iltaa!

nuokkari.jpg

 Joka perjantai-ilta kunnan nuorisotiloissa toimivaa yökahvilaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoiset ovat nuorten vanhempia ja muita aikuisia. Yökahvilan toiminta käynnistyi syksyllä 1997 ja se toimii nykyisin Nuorten Palvelu ry:n alaisuudessa, jota kunnan nuorisotoimi koordinoi.

Yökahvila on perjantai-illan turvallinen ja lämmin kohtauspaikka nuorille. Yökahvilaan voi tulla tapaamaan tuttuja, pelaamaan pelejä tai keskustelemaan aikuisten kanssa. Yökahvilassa, kuten Nuokkarilla ja nuorisotoimen toiminnassa yleensäkin, noudatetaan ns. nolla-promillen periaatetta. Päihteiden käyttöön puututaan ja tarvittaessa otetaan yhteyttä kotiin. Yökahvilassa noudatetaan hyviä tapoja. Yökahvilassa voidaan järjestää myös erilaisia teemailtoja.

Myös aikuiset ja nuorten vanhemmat ovat tervetulleita kahville tai vierailemaan yökahvilassa.

Mikäli olet kiinnostunut yökahvilatoiminnasta, ota yhteys nuorisotyöntekijään. Toimintaan voi tulla mukaan milloin vain. Kesäisin toiminta taukoaa, mutta jatkuu syksystä kevääseen.

Nuorten ohjaus-ja palveluverkosto on monialainen yhteistyöverkosto.

Nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kolme päätehtävää ovat:

1. Nuorten kasvu- ja elinolotietojen kokoaminen, arviointi ja hyödyntäminen
2. Palvelujen yhteensovittaminen, yhteisten menettelytapojen ja tiedonvaihdon sujuvuuden edistäminen
3. Nuorisotoiminnan edistäminen


Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa keskustelemaan ajankohtaisista asioista:

 • Jokainen verkoston jäsen tuo tietoa kentältä
 • Ilmiöt
 • Ratkaisukeskeisyys
 • Pyritään ennaltaehkäisyyn


Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto kehittää toimintaa tuo kuntaan nuorilla tarvittavia toimintamuotoja:

 • Katupartio, nuorten kriisisuunnitelma, nuorten tukihenkilötoiminta, katusovittelu
 • Kutsutaan asiantuntijoita vierailijoiksi (mm. kunnanjohtaja)
 • Verkoston jäsenet vievät tietoa omalle kentälle
 • Tiedotetaan sivistyslautakuntaa

Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut, esimerkiksi asioimaan eri viranomaisten kanssa tai hakemaan työhön tai koulutukseen. Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta sovitusti, auttaa nuorta itsensä ja asioidensa hoitamisessa, kulkee rinnalla, tekee nuoren kanssa asioita yhdessä ja on tavoitettavissa. Työntekijä tarjoaa ammatillisen, turvallisen ja luottamuksellisen aikuiskontaktin.

Työ on suunnattu ensisijaisesti Pielavedellä asuville tai opiskeleville 16 - 29 -vuotiaille nuorille. Työtä voidaan tehdä myös alle 16 –vuotiaiden kanssa.

Etsivä nuorisotyö on ammatillista ohjaustyötä ja sen perustana on toimiva moniammatillinen verkostotyö. Työntekijä pyrkii toimimaan linkkinä eri palveluiden välillä, joita nuoret käyttävät.

Etsivän nuorisotyön periaatteita:

 • Vapaaehtoista nuorelle (tukea, jos nuori itse sitä haluaa)
 • Luottamuksellista
 • Lähtee nuoren tarpeista 
 • Maksutonta

 

Ota yhteyttä

Nuorisotilat
Laurinpurontie 14 72400 Pielavesi

Nuorisotyöntekijä
Mika Turkka
mika.turkka@pielavesi.fi
p. 040 489 4957

 

Etsivä nuorisotyöntekijä
Ansku Kumpulainen 
p. 040 124 3978

Etsivä nuorisotyöntekijä
Roosa Paananen
p. 044 297 3617