banner

Eläinlääkäri tiedottaa: Sähköinen ajanvaraus eläinlääkäripalveluihin

paijaus.jpgKuva: Papunetin kuvapankki / Annakaisa Ojanen
1.3.2019 15:00

Nyt on aika varautua kissojen kevätrientoihin! Eläinlääkäreiden sähköistä ajanvarausta on laajennettu koskemaan kissojen sterilointi- ja kastrointileikkauksia.

Pitenevät päivät kutkuttelevat leikkaamatonta kissaa lähtemään reviirin merkkausreissuille, joten on tärkeää viedä jalostukseen tarkoittamaton lemmikkikissa kipin kapin eläinlääkärille. Kissan reviiri on laaja, joten ulkoileva, kastroimaton kissa, voi kadota reviirireissuillaan. Tyttökissojen sterilointi ja poikakissojen kastrointi kannattaisikin tehdä jo hyvissä ajoin ennen kevättä, ettei vahinkoja ja mm. ei toivottua perheenlisäystä, pääse syntymään. Naaraskissoilla leikkaamisen tuomia etuja ovat mouruamisen ja kiiman tuomien "sivuvaikutuksien" häviäminen, tiineyden ja märkäkohdun ehkäisy. Poikakissoilla virtsan hajun voimakkuus vähenee ja reviirin merkkaaminen vähenee tai loppuu kastroinnin jälkeen.

Kissojen sterilointi- ja kastrointileikkaukset varaat nyt kätevästi sähköisen ajanvarauksen kautta kunnaneläinlääkäreiltämme, silloin kun se Sinulle parhaiten sopii. Kunnaneläinlääkärit palvelevat myös puhelimitse arkisin klo 8-9.30. Yhteystiedot löydät tästä.

ps. Keväisin tulisi myös huolehtia kissan madotuksista, ulkoloishäädöstä ja rokotuksista. Jos kissa ulkoilee, kannattaa lemmikille laitattaa eläinlääkärissä tunnistesiru. Kysy lisää eläinlääkäriltäsi!