Influenssa- ja koronatehosterokotukset Nilakassa

kys_kysteri_logo_pieni.png
1.11.2022 12.19

Pielavesi, Suojalan seurantalolla (Puistotie 8)
Ke 9.11 klo 8–16 kirjaimet A-Ka
Ti 15.11 klo 9–17 kirjaimet Ke-M
To 17.11 klo 8–16 kirjaimet N-Ru
Ti 22.11 klo 9–17 kirjaimet Ry-Ö
To 24.11 klo 8–16 kaikki loput
 

Rokotukselle tulijoita pyydetään varautumaan helposti riisuttavalla vaatetuksella, ja ottamaan odottaessaan KELA kortin esille. Huomioikaa myös turvavälit ja käyttäkää maskia.

Jos rokotuksista on tullut aiemmin jokin vakava reaktio, rokotus on syytä toteuttaa terveysasemalla. Siinä tapauksessa ottakaa yhteys oman alueen hoitajaan. (Koskee Suojalan rokotuksia)

Lapset ja raskaana olevat rokotetaan neuvolassa (ajanvaraus neuvoloiden terveydenhoitajilta).

Maksuttomaan rokotteeseen ovat oikeutettuja aiempien vuosien tapaan kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle erittäin alttiiden henkilöiden lähipiiri, raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset, varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Tarvittaessa influenssarokotereseptin saa oman hoitajan kautta, reseptiasioissa voi hyödyntää myös Klinik- asiointipalvelua soittamisen sijaan.

 Influenssarokotuksen yhteydessä annetaan myös koronan perussarjan rokotteita sekä varianttitehostetta.

Koronarokotteen tehosteannosta varianttirokotteella suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Edellisestä rokotuksesta tai koronan sairastamisesta on oltava aikaa kolme kuukautta.