Kunnanjohtajan vetoomus yleisötilaisuuksien järjestäjille

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web.png
25.11.2020 14.09

Kunnanjohtaja on julkaissut Facebook sivullaan 25.11. vetoomuksen yleisötilaisuuksien järjestäjille alueella vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

"Aiempina vuosina tähän aikaan olemme joulun lähestyessä odottaneet monia mukavia jouluisia tapahtumia, kuten myyjäisiä, joululaulutilaisuuksia jne. Tämä vuosi on nyt joulun aikanakin erilainen. Väkijoukkoja kerääviä tapahtumia ei tänä vuonna suositella järjestettäväksi.

Vaikka Pielavedellä ei ole koronatartuntoja, tulee meidän silti pidättäytyä yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämisestä etenkin sisätiloissa. Siksi vetoankin eri tahoihin, ettei väkijoukkoja kerääviä tapahtumia nyt järjestettäisi. Suuria koronatartuntaryppäitä on aivan lähellämme Pohjois-Savon maakunnassa. Rautalammin tilanne on todella huolestuttava.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjeistusta.

Rajoitus tarkoittaa sitä, että yli 50 hengen tilaisuuksissa on noudatettava turvaohjeita eli
❗️ Lähikontaktien välttämiseksi henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden tai seurueiden väliin jää vähintään 1-2 m.
❗️ Turvavälien pitämisestä muistutetaan ja autetaan järjestäjän toimesta
❗️ Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esim. yhteislaulu- ja ryhmäliikuntatilanteissa, joten niissä turvavälien merkitystä on korostettava.
❗️ Yleisöä ohjataan esimerkiksi teippausten tai köysitysten ja järjestyksenvalvojien välityksellä liikkumaan niin että ruuhkat vältetään.
❗️ Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja käytetään maskia.

Pielaveden kunta järjestää loppuvuodesta kaksi yleisötilaisuutta turvaohjeita tiukasti noudattaen. Jukka Kuoppamäen joulukonserttiin on ollut rajoitettu määrä lippuja myynnissä. Tilaisuudessa on maskisuositus. Pielavedellä itsenäisyysjuhla järjestetään yhteistyössä seurakunnan kanssa Pielaveden kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen yhteydessä. Kirkko on tilaltaan suuri ja siellä pystytään järjestämään tilaisuus turvaohjeita noudattaen.

Ennakkotiedosta poiketen yhteislaulutilaisuutta 3.12. kirjastolla ei järjestetä."

Linkki kunnanjohtajan Facebook-julkaisuun: https://www.facebook.com/kjvilmakroger/posts/2887287811499317