Uutiset ja tiedotteet

Etusivu / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutiset ja tiedotteet / Metsäpalovaroitus ja kaikenlaisen avotulen tekemisen kielto

Metsäpalovaroitus ja kaikenlaisen avotulen tekemisen kielto

27.7.2018 11:00

Pohjois-Savon Pelastuslaitos tiedottaa ja kieltää kaikenlaisen avotulen tekemisen sekä kulotukset tiistaiaamuun 31.7 klo 8:00 saakka Pohjois-Savon maakunnan alueella.

Maasto on jälleen erittäin syttymisherkkää eri puolilla Pohjois-Savon maakuntaa ja metsäpalovaroitus on voimassa maakunnan alueella.

Tästä johtuen, Pohjois-Savon pelastuslaitos kieltää avotulen tekemisen sekä kulotukset tiistaiaamuun 31.7 klo 8:00 saakka Pohjois-Savon maakunnan alueella.

Alueen metsäkone-, kaivinkone ja turvetuotantoyrittäjiä pyydetään tehostamaan omatoimista varautumista mm. lisäämällä nestesammuttimien määrää työkoneissa sekä valvomalla kytöpalojen syttymistä entistä tarkemmin. Muistutetaan pelastuslain 14 §:n mukaisesta toiminnanharjoittajien velvoitteesta osaltaan ehkäistä tulipalojen syttymistä ja muiden vaaratilanteiden syntymistä. Tämä koskee pelastuslain 14 §:n 2 momentin mukaan myös muualla kuin rakennuksessa harjoitettavaa toimintaa, kuten metsässä tehtävää metsätyötä (esim. laikutus), josta saattaa aiheutua kipinöintiä. Jos tällaista metsätyötä tehdään, on toiminnanharjoittajan omin toimenpitein huolehdittava siitä, että kipinöinti ei aiheuta metsäpalon vaaraa.

Huomioikaa myös mahdolliset muut maanomistajien asettamat kiellot avotulen tekemiseen. Esimerkiksi Metsähallitus ei salli kohteilla tulentekoa millään tulipaikoilla koko Suomessa, mukaan lukien katetut ja hormilliset kodat.