banner

Tiedote 10.9. epidemiavalmiusryhmän kokous

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web (1).png
10.9.2020 12.45

Epidemiavalmisryhmä kokoontui keskustelemaan kunnan varautumisesta, mikäli epidemiatilanne kunnassa muuttuu.


Kunnassa varaudutaan epidemiatilanteen muutoksiin

Koronatapausten määrä on ollut viime viikkojen aikana kasvussa. Tästä syystä myös Pielaveden kunnassa varaudutaan mahdollisiin koronavirustapauksiin ja siihen, miten  kunnan eri yksiköissä tällöin toimitaan.

Koulut ovat varautuneet mahdollisiin tartuntoihin laatimalla yksiköihin toimintasuunnitelmat. Toimintasuunnitelma on laadittu myös liikuntapalvelujen ja kansalaisopiston toimintaan mahdollisessa koronatartuntatilanteessa. Laaditut toimintasuunnitelmat käytiin läpi epidemiavalmiusryhmässä. Toimintasuunnitelmat käydään läpi ko. työyksiköissä yhdessä henkilöstön kanssa.

Voimassa pidetään edelleen jo aikaisemmin annetut rajoitukset mm. kuntosalin kävijämäärää sekä vanhempien käyntiä varhaiskasvatusyksikössä koskien. Ikäihmisten asumispalveluyksiköissä noudatetaan Valviran ja yksiköiden omia ohjeistuksia esimerkiksi kotilomiin ja vierailuihin liittyen.

Liikuntahallin liikuntaryhmien vaihtumisen välillä tulee varmistaa, että ryhmät kohtaisivat toisiaan mahdollisimman vähän. Tämä turvattaisiin siten, että edellinen ryhmä lopettaa toiminnan noin 10-15 minuuttia ennen varsinaista vuoron loppumista ja poistuu liikuntasalin puolelta. Tässä peräänkuulutetaan ryhmien vastuullisuutta ja ohjeen noudattamista.

Liikuntahallin saunatilat ovat edelleen poiskäytöstä koronan vuoksi.


Hävikkiruuan myyntiä ei vielä aloiteta 

 Hävikkiruuan myynti keskeytettiin keväällä. Epidemiavalmiusryhmässä päätettiin, että hävikkiruuan myyntiä ei vielä aloiteta vaan edelleen seurataan epidemiatilanteen kehittymistä. Toimenpiteellä pyritään minimoimaan ylimääräinen liike keskuskeittiöllä.

 

THL:n Koronavilkku -sovellus ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta. Lisätietoja ja lataus myös osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Epidemian etenemisen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–16 ja pe 8-15. 

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 16.9. klo 8. Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi 

Tiedostot