Tiedote 15.9. Epidemiavalmiusryhmän kokouksesta

covid19-tiedote.png
15.9.2021 8.42

Pielavedellä tilanne koronan suhteen on pysynyt edelleen hyvänä. Yhtään henkilöä ei ole eristyksessä tai karanteenissa.

Pohjois-Savo on edelleen kiihtymisvaiheessa ja entiset suositukset pysyvät vielä voimassa. Muun muassa kiihtymisvaiheen maskisuosituksen noudattamista jatketaan edelleen. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Rokotus suositellaan ottamaan heti, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Koronarokotukset

Nilakan terveysasemilla järjestetään walk in -rokotuspäivä, jolloin kuka tahansa voi tulla ottamaan ensimmäisen koronarokotteen tai aikaistaa 2. koronarokotteen saantia.

Pielaveden terveysasemalla walk in -rokotuspäivä on perjantaina 17.9 klo 9–18.

Pielavedellä ensimmäisen rokotteen on saanut 83,3 % ja toisen rokotteen 64,7 % yli 12-vuotiaasta väestöstä.

Rokotusaikoja voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Rokotusajan voi varata sähköisesti Omakysteri -palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te tai puhelimitse p. 017 171 161. Sähköinen ajanvaraus edellyttää omia, henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa.

Muutoksia koronatestauksen ja -jäljityksen ohjeistuksiin

Koronatestauksen ohjeistusta kuntien toimijoille on päivitetty siten, että koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos henkilö on täysin rokotettu ja toisesta rokotuksesta on vähintään viikko tai jos henkilö on sairastanut varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Muutos ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä, ovat ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita tai henkilökuntaa tai jotka kuuluvat vakavan koronavirusinfektion riskiryhmään (korkea ikä, riskitauti tai selvä ylipaino).

Oireettomia henkilöitä tutkitaan edelleen tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella tartuntaketjuja jäljitettäessä sekä sellaisissa olosuhteissa, joissa on kohonnut riski taudin laajalle leviämiselle tai tarttumiselle etenkin riskiryhmiin kuuluviin.

Jäljityksen tavoitteena on tunnistaa altistuneet rokottamattomat henkilöt mahdollisimman varhain keskittyen tilanteisiin, joissa leviämisriski on laaja tai riski taudin leviämisestä vakavalle taudille alttiiden keskuuteen.

Käytä maskia, vaikka olisit saanut kaksi rokotetta

Koska Pohjois-Savo on edelleen kiihtymisvaiheessa, suositellaan maskin käyttöä aina, kun lähikontakteja toisten henkilöiden kanssa ei voida välttää.

Koronarokote ei myöskään anna 100-prosenttista suojaa koronavirusta vastaan, joten maskia on hyvä käyttää ja mikäli saat koronavirukseen viittaavia oireita, tulee sinun hakeutua koronatestiin terveysasemallesi.

Omakysteri-palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te on nyt mahdollista varata aika myös koronatestiin.


Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12.

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.


Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 29.9.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot