Tiedote: Epidemiavalmiusryhmän kokous 4.11.2020

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web.png
4.11.2020 12.49

Epidemiavalmiusryhmä kokoontui koronaepidemian tilannekatsaukseen Pielavedellä.

Pielavesi on edelleen koronavirusepidemian osalta perustasolla ja koronavirustilanne paikkakunnalla on rauhallinen eikä tartuntoja ole todettu.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellinen koronaviruksen torjuntatyöryhmä on kokouksessaan 2.11. todennut, että Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta ovat koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.
 

Turvallisuusohjeiden noudattaminen tärkeää koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi

Jotta tilanne Pielavedellä saadaan pidettyä rauhallisena, on tärkeää jaksaa edelleen noudattaa terveysviranomaisten antamia turvaohjeita. Huolehdi turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kansallisen suosituksen mukaisesti myös maskin käytöllä tilanteissa, joissa turvavälejä ei välttämättä voi aina säilyttää, voidaan hillitä koronaepidemian leviämistä. Käytä siis kasvomaskia esimerkiksi kaupassa asioidessasi.

Koronatestaukseen tullessa on käytettävä maskia ja koronatestin tuloksia on odotettava kotona.


Yleisiä ohjeita

Maskien jako vähävaraiseksi itsensä kokeville kuntalaisille tiistaisin ja torstaisin klo 11–13 nuorisotiloilla (Laurinpurontie 14, kirjastotalon toinen pääty).

Lisätietoa koronavirustilanteesta:
- Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri: https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/tietoa-koronaviruksesta
- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL): https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

THL:n Koronavilkku -sovellus ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta. Lisätietoja ja lataus myös osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–16 ja pe 8-15.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 18.11. klo 8 tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi 

Tiedostot