banner

Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 13.1.

covid19-tiedote.png
13.1.2021 14.13

Koronaepidemian osalta tilanne Pielavedellä on rauhallinen, uusia koronatartuntoja ei ole ilmennyt joulun pyhien jälkeen.

Koronarokotukset 

Pielavedellä terveysaseman henkilökunnan rokotukset alkavat tällä viikolla. Ensi viikolla aloitetaan iäkkäiden asumispalvelujen asukkaiden ja siellä työskentelevän henkilöstön rokotukset. 

Laajempi väestön rokottaminen aloitetaan myöhemmin. Kysteri infoaa kuntalaisia rokotteiden antamisen etenemisestä ja milloin se on annettavissa kuntalaisille.

 

Pielavedellä odotetaan AVIn määräyksiä

Aluehallintoviraston määräykset ja rajoitukset mm. kokoontumisia koskien ovat tällä hetkellä voimassa 22.1.2021 saakka. Nykyiset rajoitukset voivat rajoittaa lopputalvesta järjestettäviä tapahtumia. 

Epidemiavalmiusryhmä ei tee aluehallintoviraston määräyksistä poikkeavia linjauksia ja tästä johtuen lopputalvesta ja keväällä järjestettävien tapahtumien toteutuminen riippuu aluehallintoviraston päätöksistä. 

 

Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää käyttää kasvomaskia, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–15 ja pe 8-13. 

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekatsaukseen 27.1.2021 tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.
Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi  

Tiedostot