banner

Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 14.10.

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web (1).png
14.10.2020 12.05

Koronaepidemian osalta tilanne Pielavedellä on rauhallinen. Näytteitä on otettu Pielavedellä keskimäärin 7–10 näytettä päivässä. Näytteiden tulokset saapuvat tällä hetkellä noin vuorokaudessa. Otetuista näytteistä yksikään ei ole ollut positiivinen.

Valmiutta toimia tilanteen muuttuessa ylläpidetään koko ajan ja annettuja ohjeistuksia päivitetään tarvittaessa.
 

Koronatestin negatiivinen tulos mahdollista saada myös tekstiviestillä

Negatiivisen koronavirustestin tuloksen voi nyt saada tiedoksi myös tekstiviestillä heti testituloksen saavuttua, jos potilastietojärjestelmään on kirjattu suostumus sähköisestä asioinnista. Voit antaa suostumuksesi sähköiseen asiointiin koronatestauksen lähetteen laatimisen yhteydessä.


Pidetään tilanne rauhallisena Pielavedellä edelleen - jokainen voi tehdä osansa

Koronavirusepidemian osalta tilanne Pielaveden kunnassa on edelleen rauhallinen. Huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä ja noudattamalla terveysviranomaisten antamia suosituksia voimme jokainen tehdä osamme koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi.

Alueella on tällä hetkellä voimassa perustason maskisuositus. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Tarvittaessa alueen viranomaiset (sairaanhoitopiiri ja aluehallintovirasto) antavat omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia.

Maskien jako vähävaraiseksi itsensä kokeville kuntalaisille tiistaisin ja torstaisin klo 11–13 nuorisotiloilla (Laurinpurontie 14, kirjastotalon toinen pääty).

Lisätietoa koronavirustilanteesta:
- Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri: https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/tietoa-koronaviruksesta
- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL): https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–16 ja pe 8-15.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 28.10. klo 8.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi 

Tiedostot