Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 16.6.

covid19-tiedote.png
16.6.2021 15.20

Pielavedellä tilanne koronatartuntojen suhteen on edelleen rauhallinen. Kuntalaisia rokotetaan sitä mukaa, kun terveysasemalle saadaan rokotteita. Rokotusajan voi varata sähköisesti Omakysteri -palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te tai puhelimitse p. 017 171 161.

Omakysteri -palvelusta rokotusajan voi varata 24/7 ja terveysasema suosittaa sähköisen asiointipalvelun käyttöä rokotusajan varaamisessa. Rokotusta varattaessa puhelimitse huomioi, että käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa. Aikoja soitetaan takaisin sitä mukaa, kun tieto rokotteiden saatavuudesta tulee terveysasemalle.

Alueella ei ole voimassa rajoituksia eikä muita suosituksia kuin perustason kasvomaskisuositus. Kasvomaskia on hyvä käyttää myös julkisissa sisätiloissa, jos lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Kunnan toimipisteissä maskeja on käytettävä, mikäli lähikontaktin välttäminen on vaikeaa tai turvavälin pitäminen ei onnistu (esim. asiakastilanteet). Kunnan toimipisteissä asioiville suositellaan maskien käyttöä edelleen.


Pidetään epidemiatilanne edelleen rauhallisena ja muistetaan noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12.

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu kesäaikana tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana. Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran suunnitellusti 4.8.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot