Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 17.3.2021

covid19-tiedote.png
17.3.2021 9.15

Kokonaistilanne Pielavedellä ja koko Nilakan alueella on hyvä. Pielavedelle on todettu viime viikolla yksi uusi tartunta.

Pohjois-Savossa ollaan edelleen koronaepidemian perustasolla. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee edelleen kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttöä. Käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita.

Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää käyttää kasvomaskia, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Koronarokotukset

Rokotukset ovat Nilakan alueella hyvässä vauhdissa. THL on tiukentanut ohjeistusta siten, että riskiryhmän 1 rokotukset on keskeytettävä siihen saakka, kunnes yli 70-vuotiaat saadaan rokotettua.

Riskiryhmän 1 rokotukset keskeytetään Pielavedellä ohjeistuksen mukaisesti toistaiseksi ja niitä jatketaan, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Kysteri tiedottaa rokotusten etenemisestä paikallislehdessä ja tiedotteet ovat luettavissa myös Kysterin verkkosivuilla osoitteessa: https://www.psshp.fi/web/kysteri/tietoa-koronaviruksesta 


Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–15 ja pe 8-13.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekatsaukseen 31.3.2021 tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot