Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 18.8.

covid19-tiedote.png
18.8.2021 15.30

Pielavedellä ja koko Nilakan alueella tilanne koronatartuntojen suhteen on rauhoittunut. Viime viikkojen tartuntaketjut on saatu sammutettua.

Alueellamme on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi aina kun lähikontakteja ei voida välttää. Rokotus suositellaan ottamaan heti, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Rokotusaikoja voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Rokotusajan voi varata sähköisesti Omakysteri -palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te tai puhelimitse p. 017 171 161. Verkkoajanvaraus edellyttää omia, henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa.

Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella. Walk in-rokotuksia ei voida järjestää saapuvien rokotemäärien vähäisyyden vuoksi.

Kehitysvammaisten ja ikääntyneiden päivätoiminta

Kehitysvammaisten päivätoimintaa ei vielä aloiteta. 

Ikääntyneiden päivätoiminta voidaan aloittaa syyskuun alussa, mikäli koronatilanne sen sallii ja toiminnan järjestämisessä huomioidaan terveysturvallisuus. 


Matkustaminen

Mikäli matkustat ulkomaille, noudata THL:n ajantasaisia ohjeistuksia matkustamisesta ja maahan saapumisesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

 

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12.

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.

 

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 1.9.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot