Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 1.9.

covid19-tiedote.png
1.9.2021 9.17

Pielavedellä tilanne koronan suhteen on hyvä. Viimeiseen kahteen viikkoon ei Pielavedellä ole ollut tartuntoja eikä kukaan ole ollut karanteenissa.

Pohjois-Savon Koronanyrkki on linjannut, että Pohjois-Savo on edelleen kiihtymisvaiheessa ja voimassa on kiihtymisvaiheen maskisuositus. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Rokotus suositellaan ottamaan heti, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Koronarokotukset

Pielavedellä ensimmäisen rokotteen on saanut 81,3 % ja toisen rokotteen 58,3 % yli 12-vuotiaasta väestöstä.

Rokotusaikoja voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Rokotusajan voi varata sähköisesti Omakysteri -palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te tai puhelimitse p. 017 171 161. Verkkoajanvaraus edellyttää omia, henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa.

Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella.

Omaehtoista karanteenia suositellaan yo-kirjoituksiin osallistuville

Epidemiavalmiusryhmä suosittelee syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuville omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia, jotta niihin osallistuminen onnistuisi.

Käytä maskia, vaikka olisit saanut kaksi rokotetta

Koska Pohjois-Savo on edelleen kiihtymisvaiheessa, suositellaan maskin käyttöä aina, kun lähikontakteja toisten henkilöiden kanssa ei voida välttää.

Koronarokote ei myöskään anna 100-prosenttista suojaa koronavirusta vastaan, joten maskia on hyvä käyttää ja mikäli saat koronavirukseen viittaavia oireita, tulee sinun hakeutua koronatestiin terveysasemallesi.

Omakysteri-palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te on nyt mahdollista varata aika myös koronatestiin.

 

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12.

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.


Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.9.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot