Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 19.5.2021

covid19-tiedote.png
19.5.2021 9.34

Nilakan alueella on todettu viikon aikana uusia tartuntoja. Myös Pielavedellä on todettu yksi tartunta. Tartunnat ovat peräisin ulkomailta. Kokonaisuudessaan Pohjois-Savossa ilmaantuvuus on kuitenkin edelleen pienentynyt.

Positiiviset testitulokset eivät välttämättä näy THL:n tilastoissa Pielavedellä, koska positiivinen testitulos kirjautuu henkilön kotipaikkakunnan mukaan.

Koronarokotukset

Rokotusjonoon voivat ilmoittautua kaikki yli 50-vuotiaat. Lisäksi kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat voivat varata rokotusajan.

Rokotusaika varataan soittamalla oman terveysaseman rokotusajanvaraus-puhelimeen (Pielavesi p. 017 171 161, ma-pe klo 9–15) ja jättämällä viestin.

Kysteri pyytää ilmoittamaan ajanvarauksen yhteydessä, kuuluuko riskiryhmään vai onko soittaja perusterve. Terveysasemalta soitetaan takaisin rokotusaika, joten vastaathan terveysasemalta tuleviin puheluihin. Terveysasema antaa aikoja sitä mukaan, kun rokotteita saadaan apteekista, joten odotathan kärsivällisesti takaisinsoittoa.

Kysteri tiedottaa rokotusten etenemisestä paikallislehdessä ja verkkosivuillaan osoitteessa: https://www.psshp.fi/web/kysteri/tietoa-koronaviruksesta

Aukioloaikoja ja kävijärajoituksia tarkasteltu

Omatoimikirjaston aukioloajat laajenevat. Kirjasto tiedottaa uusista aukioloajoista.

Nuorisotilojen porrastetut aukioloajat jatkuvat edelleen.

Kuntosalin 8 henkilön maksimi henkilömäärää jatketaan edelleen.

Uimalan pukukopeissa kävijämäärä on rajoitettu 4 henkilöön tai perhekuntaan.


Huolehditaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, noudatetaan turvavälejä sekä käytetään kasvomaskeja kaikissa julkisissa tiloissa sekä silloin, kun turvavälejä ei voida noudattaa.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–15 ja pe 8-13. Huomioithan, että neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekatsaukseen 2.6.2021 tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot