banner

Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 20.5.

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web (1).png
20.5.2020 12.08

Epidemiavalmiusryhmä kokoontui viikoittaiseen tilannekatsaukseen. Hallitus on jatkanut koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten hallittua purkamista ja rajoituksia puretaan myös Pielaveden kunnassa asteittain ja hallitusti.


Perusopetus on siirtynyt lähiopetukseen, lukio jatkaa etäopetuksessa

Perusopetus siirtyi lähiopetukseen 14.5. alkaen. Koululaisista noin 80 % on palannut lähiopetukseen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää siihen, että lapsi ei tule kouluun kipeänä tai flunssaoireisena.

Lukio jatkaa lukukauden loppuun etäopetuksessa. Lakkiaiset järjestetään elokuussa.

  
Kesälle suunnitellaan pieniä yleisötilaisuuksia

Kunnassa on suunnitteilla kesälle pieniä ulkoilmatilaisuuksia (esim. yhteislaulutilaisuuksia). Tilaisuuksissa huomioidaan ohjeistukset ja rajoitukset. Tilaisuuksista tiedotetaan erikseen.

   
Ikäihmisten rajoituksiin lievennyksiä

Kunnan vanhuspalveluissa valmistellaan ikäihmisten ja läheisten tapaamisia ulkoilutuksen merkeissä. Odotamme STM:n tarkempia ohjeita turvalliseen ikäihmisten ja läheisten tapaamiseen.

   
Varhaiskasvatuksen kaikki yksiköt ovat auki juhannukseen asti

Noin 85-90 % lapsista on palannut varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatuksessa on päätetty pitää kaikki yksiköt auki juhannukseen asti. Tämän jälkeen siirrytään järjestelyyn, jossa Tarulinna toimii varahoitopaikkana.

Lapsen varhaiskasvatukseen vientiin ja tuontiin on tulossa uudenlaisia järjestelyjä lapsien ja henkilökunnan suojaamiseksi. Varhaiskasvatusyksiköt tiedottavat järjestelyistä vanhempia.

  
Ulkopuoliset henkilöt kouluilla ja varhaiskasvatuksessa

Kouluilla ja varhaiskasvatuksessa käyvien ulkopuolisten henkilöiden (mm. toimintaterapeutit) suositellaan käyttävän kirurgista maskia ja noudattamaan muita hygieniaohjeita. Tilajärjestelyjä on mahdollista tehdä ja huomioidaan myös etäyhteyksien käytön mahdollisuus terapian luonne huomioiden.

   
Keskuskeittiön ruokala vain sote-henkilöstön käytössä

Pielakodilla sijaitsevan keskuskeittön ruokala on toistaiseksi vain sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön käytössä työpaikkaruokalana. Näin halutaan turvata sekä henkilöstön että asiakkaiden turvallisuus.

   
Kausityöntekijöiden (ulkomaalaiset) maahantuloon liittyvä ohjeistus

Kysteri laatii kirjeen/tiedotteen kausityöntekijöille ja heidän työnantajilleen, jossa informoidaan koronaan liityen. Kirjettä jakaa elinkeinoasiamies tätä tarvittaville tahoille.


Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 27.5. klo 8.

Lisätietoja: kunnanjohtaja puh. 0400668211; vilma.kroger@pielavesi.fi

 

Tiedostot