Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 2.6.2021

covid19-tiedote.png
2.6.2021 9.45

Pielavedellä tilanne koronatartuntojen suhteen on edelleen rauhallinen.

Aiemmin annetut suositukset maskien käytöstä perustason maskisuosituksen mukaisesti on edelleen voimassa: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille. Myös perustasolla kasvomaskia on kuitenkin hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä turvavälin (1,5–2 m) pitäminen onnistu.

Kunnan toimipisteissä maskeja on käytettävä, mikäli lähikontaktin välttäminen on vaikeaa tai turvavälin pitäminen ei onnistu (esim. asiakastilanteet). Kunnan toimipisteissä asioiville suositellaan maskien käyttöä edelleen.

Rokotustilanne

Pielavedellä rokotukset ovat hyvässä vauhdissa ja rokotusaikaa voivat varata nyt myös yli 40-vuotiaat.

Rokotusajanvaraukseen on tulossa sähköinen ajanvarausjärjestelmä, josta tiedotetaan lähempänä sen avautumista. Puhelin- ja verkkoajanvarauksessa aikoja voidaan tarjota sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Rokotusta varattaessa puhelimitse huomioi, että käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa. Aikoja soitetaan takaisin sitä mukaa, kun tieto rokotteiden saatavuudesta tulee terveysasemalle.

Kokoontumisrajoituksia lievennetään

Kuntosalin henkilömäärärajoitus poistetaan. Kuntosalilla tulee kuitenkin huolehtia turvaväleistä.

Uimalan pukukoppien ja Suojalan kentän pukukoppien henkilörajoitus poistuu. Myös pukukopissa on muistettava huolehtia siitä, että turvavälit voidaan säilyttää.

Päiväkeskuksessa ja Ikälän yhdistystilassa kävijämäärän rajoitusta nostetaan 15 henkilöön.

Nuorisotiloilla porrastetut aukioloajat poistuvat. Nuorisotiloilla on myös muistettava huolehtia turvaväleistä.

 

Pidetään epidemiatilanne edelleen rauhallisena ja muistetaan noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-to klo 8–15 ja pe 8-13. (7.6.2021 alkaen ma-pe klo 8–12.)

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.


Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekatsaukseen 16.6.2021 tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.

Lisätietoja hallintopäällikkö Kirsi Väänänen p. 040 489 4050; kirsi.vaananen@pielavesi.fi

Tiedostot