Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 27.4.

covid19-tiedote.png
27.4.2022 12.28

Epidemiavalmiusryhmä kokoontui aamulla käymään läpi Pielakodin ja Ilonakodin koronatilannetta.

Pielakodissa tartuntoja on todettu sekä henkilökunnalla että asukkailla, Ilonakodissa vain henkilökunnalla. Tartuntoja on ollut yhteensä 30 asukkaalla ja 23 henkilökunnan jäsenellä noin 2–3 viikon aikana tiistaihin 26.4.2022 mennessä.

Perusturvalautakunta päätti ylimääräisenä asiana kokouksessaan 26.4.2022, että asukasturvallisuuden ja henkilökunnan jaksamisen takaamiseksi Ilonakodin asukasmäärä rajataan enintään kymmeneen ja että tilanteen niin edellyttäessä Ilonakoti voidaan sulkea väliaikaisesti. Rajoitukset ovat voimassa niin kauan kuin koronatilanne sitä edellyttää.

Ilonakodin mahdollisesta väliaikaisesta sulkemisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Samasta syystä johtuen epidemiaryhmä päätti tehostaa yhteistyötä sekä kunnan sisällä että Kysterin kanssa. Esimerkiksi hoidollisen koulutuksen saaneisiin koulunkäyntiavustajiin sekä Kysterin hoitajiin ollaan yhteydessä ja selvitetään heidän mahdollisuuttaan työskennellä tilapäisesti Pielakodilla.

Lisäksi epidemiaryhmä päätti kohdentaa laitoshuoltoa Pielakotiin ja Ilonakotiin vähentämällä tilapäisesti toimistotilojen siivousta niin kauan kuin koronatilanne sitä edellyttää. Kunnan työntekijöiltä pyydetään ymmärrystä ja tarvittaessa omatoimisuutta vakavasta tilanteesta johtuvaa priorisointia kohtaan.

Pielakodissa ja Ilonakodissa vierailevia omaisia pyydetään mahdollisuuksien mukaan vähentämään vierailuja ja vierailijoiden määrää. Vierailijoita kehotetaan käyttämään FFP2-maskeja koko vierailun ajan myös asukkaiden huoneissa sekä huolehtimaan turvaväleistä ja käsidesin käytöstä. Lisäksi omaisilta ja läheisiltä pyydetään ymmärrystä siihen, että henkilökunta saisi vierailujen aikana keskittyä vaativassa tilanteessa potilastyöhön.

 

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona 4.5.2022 klo 8.

 

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Johanna Viita, johanna.viita@pielavesi.fi p. 040 753 0630

Tiedostot