banner

Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 2.9.

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web (1).png
2.9.2020 12.16

Epidemiavalmiusryhmä kokoontui koronaepidemian tilannekatsaukseen ja keskustelemaan varautumisesta, mikäli epidemiatilanne kunnassa muuttuu.

Pielaveden terveysasemalla tehdyistä koronavirustesteistä kaikki ovat olleet negatiivisia. Testitulosten vastauksia pyritään nopeuttamaan ja Islabin henkilökunta tekee nyt myös yötyötä.

 
Kunnassa varaudutaan epidemiatilanteen muutoksiin

Epidemiavalmiusryhmässä on otettu huomioon valtakunnallisen koronaepidemiatilanteen muutos huonompaan ja myös Pielavedellä varaudutaan tilanteen muuttumiseen. Toimintayksiköt laativat toimintasuunnitelmat sen tilanteen varalle, että yksikössä todettaisiin tartunta.

Osana varautumista voimassa pidetään edelleen jo aikaisemmin annetut rajoitukset mm. kuntosalin kävijämäärää sekä vanhempien käyntiä varhaiskasvatusyksikössä koskien. Ikäihmisten asumispalveluyksiköissä vierailut toteutetaan edelleen yksiköiden ohjeiden mukaisesti.

  
Koronavilkkusovellus ladattavissa

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Sovelluksen voi ladata oman puhelimen sovelluskaupasta. Lisätietoja sovelluksesta löydät osoitteesta www.koronavilkku.fi

 
Epidemian etenemisen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–16 ja pe 8-15.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 10.9. klo 8.
Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot