Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokouksesta 4.8.

covid19-tiedote.png
4.8.2021 10.10

Pohjois-Savon alue on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Viimeisen kahden viikon aikana Nilakan alueella koronatartunnat ovat tuplaantuneet. Keiteleen tartuntaketjusta (21.7) on yhteensä 21 tartuntaa, joista 5 on Pielavedellä. Kaiken kaikkiaan 61 henkilöä on määrätty karanteeniin ko. ketjusta. Tämän lisäksi Pielavedellä on todettu muuhun ketjuun liittyvä yksi tartunta, josta on tullut yksi jatkoaltistuminen.

Rokotusten eteneminen

Rokotukset ovat edenneet hyvään tahtiin koko kesän ajan. Pielavedellä 76,2 % väestöstä on saanut ensimmäisen rokotteen ja 48,4 % toisen rokotteen, joka on valtakunnallisia keskiarvoja enemmän. Kuntalaisia rokotetaan edelleen sitä mukaa, kun terveysasemalle saadaan rokotteita. Rokotusajan voi varata sähköisesti Omakysteri -palvelusta https://sote.easiointi.fi/fi/web/kysteri-te tai puhelimitse p. 017 171 161.

Omakysteri -palvelusta rokotusajan voi varata 24/7 ja terveysasema suosittaa sähköisen asiointipalvelun käyttöä rokotusajan varaamisessa. Rokotusta varattaessa puhelimitse huomioi, että käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Ajanvarauspuhelimeen tulee soittaa vain kerran ja odottaa takaisinsoittoa. Aikoja soitetaan takaisin sitä mukaa, kun tieto rokotteiden saatavuudesta tulee terveysasemalle.

Pohjois-Savo kiihtymisvaiheessa

Alueella on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus, jonka mukaisesti maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Maskisuosituksen lisäksi hyvä käsihygienia ja turvavälien noudattaminen on tärkeää.

Koronatesteihin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli on koronaan viittavia oireita. Kannustamme kaikkia lataamaan koronavilkkusovelluksen, mikäli sitä ei ole jo käytössä. Maksuton koronavilkkusovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Kunnan toimipisteissä asioiville suositellaan maskin käyttöä.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12.

Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Jos Pielavedellä tulee ilmi uusia tartuntoja, kunta tiedottaa uusista tartunnoista Facebook-sivullaan, kun tieto tartunnoista on tullut.

Linjauksia kunnan toimipisteisiin ja henkilöstölle

Kunnan toimipisteissä maskeja on käytettävä, mikäli lähikontaktin välttäminen on vaikeaa tai turvavälin pitäminen ei onnistu (esim. asiakastilanteet). Taukotiloissa huomioidaan turvavälit ja lähikontaktien välttäminen porrastamalla taukoja.

Kouluissa ryhmät pidetään kevään tapaan erillään ja ruokailut edelleen porrastetaan. Maskien käyttö kouluissa kaikilla yli 12-vuotiailla.

Henkilöstön kokoukset pidetään pääasiassa etäyhteyksin.

Pienimuotoisia tapahtumia voi järjestää terveysturvallisesti alueen rajoitukset huomioiden ja niitä noudattaen.


Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran suunnitellusti 18.8. tai tarvittaessa aikaisemmin tilanteen niin vaatiessa.
Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi

Tiedostot