banner

Tiedote epidemiavalmiusryhmän kokous 30.9.2020

Pielavesi_ponnistaa_luonnostaan_logo_web (1).png
30.9.2020 10.01

Epidemiavalmiusryhmä kokoontui koronaepidemian tilannekatsaukseen ja keskustelemaan varautumiseen liittyvistä kysymyksistä.

Näytteitä on otettu Pielavedellä keskimäärin 9 näytettä päivässä viimeisen viikon aikana, näytteidenottomäärät ovat kasvussa aikaisempaan verrattuna.


Joukkokokoontumisia ei suositella

Maakunnassa järjestetyt yksityiset joukkokokoontumiset ovat lisänneet merkittävästi koronavirustartuntojen määrää maakunnan alueella ja sen ulkopuolella. Joukkokokoontumisista keskusteltiin myös epidemiavalmiusryhmässä. Tartuntatautilääkäri ei suosittele joukkokokoontumisien järjestämistä.


Kunta jakaa maskeja vähävaraisille

Kunta jakaa maskeja vähävaraiseksi itsensä kokeville kuntalaisille. Maskeja jaetaan nuorisotiloilla (Laurinpurontie 14, kirjastotalon toinen pääty) tiistaisin ja torstaisin klo 11–13.


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maskisuositus ja ohjeita maskin käyttöön löydät THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille 


Tehdään jokainen osamme koronavirusepidemian leviämisen hillitsemiseksi

Koronavirusepidemian osalta tilanne Pielaveden kunnassa on rauhallinen. Voimme jokainen tehdä osamme tilanteen pitämiseksi rauhallisena edelleen ja hillitä epidemian leviämistä valtakunnallisesti. Ensiarvoisen tärkeää on muistaa edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja pitää turvavälit. Noudatetaan terveysviranomaisten antamia ohjeita ja pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

 

THL:n Koronavilkku -sovellus ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta. Lisätietoja ja lataus myös osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–16 ja pe 8-15.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu epidemiatilanteen ollessa rauhallinen joka toinen viikko keskiviikkoaamuisin. Seuraavan kerran epidemiavalmiusryhmä kokoontuu keskiviikkona 14.10. klo 8.

Lisätietoja kunnanjohtaja Vilma Kröger p. 0400 668 211; vilma.kroger@pielavesi.fi 

Tiedostot