Tiedote koronatilanteesta Pielavedellä 30.7.

covid19-tiedote.png
30.7.2021 13.13

Pielavedellä on vahvistettu tänään kaksi uutta koronatartuntaa.
Tartunnat liittyvät viime keskiviikkona Keiteleellä (21.7.2021) todettuun tartuntaketjuun.

Koronatartunnalle on voinut altistua ma 26.7 klo 8-15 Saaran Tupa, tiistaina 27.7.2021 n. klo 19.00 Ravintola Laivurissa ja keskiviikkona 28.7.2021 n. klo 14.00 K-Market Mesikämmenessä ja n. klo 15 Tokmannilla. Ko. paikoissa kyseisinä kelloaikoina olleita pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan tarvittaessa koronatesteihin.

Koronatesteihin on syytä hakeutua myös muutoinkin matalalla kynnyksellä, mikäli on koronaan viittavia oireita. Painotamme, että annettuja ohjeistuksia on noudatettava täysimääräisesti. Hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskinkäyttösuositus. Kannustamme kaikkia lataamaan koronavilkkusovelluksen, mikäli sitä ei ole jo käytössä. Maksuton koronavilkkusovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronakaranteeniin asetettujen on noudatettava annettuja ohjeita erityisen tarkkaan. Jos sinut on todettu altistuneeksi tartuntatautiviranomaisen tekemässä jäljityksessä, tartuntatautilääkäri antaa karanteenimääräyksen, jossa kerrotaan karanteenin pituus ja tarvittaessa muita ohjeita.

Karanteenin aikana sinun on vältettävä esimerkiksi lähikontakteja taloutesi ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenin ajan vietät asunnossasi. Voit mennä ulos, jos et mene muiden ihmisten lähelle. Et saa mennä esimerkiksi työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin, kauppaan tai apteekkiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Luoksesi ei saa tulla vierailijoita, ja ruoka pitää tilata.